Közélet

Gabonasiklót fogtak a Kukorica utcában

Gabonasiklót fogtak a Kukorica utcában

2014. július 25., péntek
Gabonasiklót fogtak a Kukorica utcában

Több mint egy méter hosszú kígyót fogtak be a Kukorica utcában a környezetgazdálkodás munkatársai pénteken nem sokkal dél után. A gabonasiklót a Szegedi Vadasparkba szállították.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai pénteken nem sokkal delet követően figyeltek fel a Kukorica utca egyik magánházának kertjében tanyázó hüllőre. Elmondásuk szerint az egy méternél is hosszabb kígyót könnyen kiszúrták, fehér és barnás-rózsaszínes színezetével kitűnt környezetéből. A környezetgazdálkodás egyik bátrabb munkatársa megfogta és egy zsákba helyezte az állatot, majd értesítették a rendőrséget, akik a Szegedi Vadaspark gondozóinak továbbították a csomagot.

Veprik Róbert

, a Szegedi Vadaspark igazgatója szerint egy gabonasiklót szállítottak be hozzájuk, amely valószínűleg egy felelőtlen állattartótól kerülhetett az utcára. A hüllőről egyelőre a vadaspark munkatársai gondoskodnak, ha eredeti gazdája jellegzetes jegyei alapján körülírja, magához veheti az állatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.