Közélet

Ki kit lát meg Szegeden?

Ki kit lát meg Szegeden?

2014. július 13., vasárnap
Ki kit lát meg Szegeden?
kanikula0_gs

Szegeden láttalak – ezen a néven indult egy különleges csoport a Facebookon idén márciusban. Az oldal mintegy társkeresőként működik: bárki, aki a városban, vagy a környéken látott – akár csak egy pillanat erejéig is – egy számára igen szimpatikus illetőt, lányt, fiút, aki megmozgatta a szívét, megoszthatja a csoportban a keresendő esetleges jövendőbeli személyleírását, találkozásuk helyét, időpontját, körülményeit, reménykedve, hogy a csoport tagjai közül valaki magára ismer, vagy tud neki segíteni szíve (vagy inkább szeme)választottjának megtalálásában.

„Megláttalak! Megismernélek, de nem talállak!Ebben a csoportban megkaphatod a második esélyt.” – hirdeti a több, mint háromezer tagot számláló csoport leírása. Az emberek pedig kapnak az alkalmon, hallgatva szívük szavára. A buszon láttalak, a Széchenyi téren találkoztunk, biciklivel ütköztünk, majdnem elütöttelek egy 4-es Golffal a zebrán és számos ezekhez hasonló bejegyzésben keresik a csoport tagjai a nekik megtetsző magas/alacsony, szőke/barna/fekete hajú végtelen variációjú ruhatárral rendelkező kiszemelteket, akik éppen kiszolgálták egy kávézóban, beszélgettek vele a vonaton, vagy az egyik szórakozóhelyen váltottak egy jelentőségteljes pillantást. Akad olyan tag is, aki egy látszólag rendkívül magas kort megélt urat keres, és a hosszú élet titkát óhajtja megtudni tőle, vagy éppen egy nehéz nap éjszakájától bódult leányzónak adott fuvar után az azóta remélhetőleg kijózanodott hölgyet kutatja egy gépjármű tulajdonos. Kissé rövidlátó lány fogta meg egy srác figyelmét, aki a szemésznél a látásvizsgáló tábla helyett a naptárat olvasta fel, és profilból kissé hasonlít David Carradine-ra. Sajnos a társkereső csoport hatékonyságáról nincs kimutatás, és egyelőre nem születtek hálálkodó bejegyzések sem a nagy egymásra találásokról, azonban ez senkit se tántorítson el ezen alternatív ismerkedési formától. Sok szerencsét kívánunk a párkeresőknek!

Szekeres Tamás

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.