Közélet

Kegyetlen játék a Kárász utcán - itt a soundcity:szeged új klipje! + VIDEÓ

Kegyetlen játék a Kárász utcán - itt a soundcity:szeged új klipje! + VIDEÓ

2014. július 11., péntek
Kegyetlen játék a Kárász utcán - itt a soundcity:szeged új klipje! + VIDEÓ
teaser_res2

A Sick Soul Acoustic zenekar közreműködésével forgatta le legújabb klipjét a soundcity:szeged csapata. A város nevezetességeit bemutató, zenés videósorozat következő állomása a Kárász utca volt.

A

Tisza partját követően

ezúttal a Kárász utca közepén forgatta legújabb klipjét a soundcity:szeged. A csapat zenés-irodalmi

videósorozatot

indított, melyben Szeged különböző pontjain csapnak húrok közé bandák, hogy a zene nyelvén mutassák be a várost. „A Klauzál tér volt az eredeti terv, de ott nem találtunk olyan helyet, ahol minden stimmelt volna.” – mondta Kozák Máté, a projekt operatőre. „Az elején zavarban is voltunk, mégis csak a város legforgalmasabb sétálóutcájának közepén ültünk le gitárokkal, kamerákkal. Viszont ahogy elkezdtük a felvételt onnantól már csak a zenére figyeltünk” - tette hozzá. A Sick Soul Acoustic zenekar számára is új élmény volt a forgatás, mint mondták, fogalmuk sem volt róla, mit szólnak majd hozzá a járókelők. „Végül többen meghallgattak minket, volt, aki telefonnal is kamerázott. Jó érzés volt meglepni őket, és talán szebbé is tettük a délutánjukat” - mesélte a banda. „Amikor láttuk, hogy amatőr zenekarok is jelentkezhetnek éltünk a lehetőséggel, szeretnénk ugyanis megmutatni magunkat, hogy a zenénk minél több emberhez eljusson, és ez jó alkalom hozzá” – folytatták. „Bár a zenekar részben martfűi és tiszakécskei, mindannyian kötődünk Szegedhez. A S(o)un(d)city pedig jó lehetőség arra, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a zenére, és hogy a nagy sietségben milyen gyönyörű helyeken is járnak éppen” - emelték ki.

Chris Isaak

1989-es slágerével, a Wicked Game-mel (

Kegyetlen játék

) kapcsolatban elmondták, azért választották, mert szép számnak tartják, amit ugyan már számtalanszor feldolgoztak, de megpróbálták a saját stílusukra formálni úgy, hogy ők is benne legyenek a dalban.

A Sick Soul Acoustic felvétele mellett

Ferencz Mónika

és

Kopcsányi Lilla

bármerre nézni című írása olvasható. „Régóta ismerjük egymást, és bár már sokszor inspiráltuk a másikat, még nem dolgoztunk közösen. Ezt már régóta ki szerettük volna próbálni. A fő mondanivaló gyorsan meglett, a formába öntése és stílusaink összesimítása már problémásabb volt, de a viták végén csak nevettünk egy jót magunkon, hisz az eredménnyel elégedettek vagyunk” – mondta Kopcsányi Lilla. A novella az

alábbi linkre kattintva

olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.