Írjon nekünk

Szórakozás

Keddi programajánló: Szünidei Matiné és egészségvédelmi előadás

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szegedi_vakációA Somogyi-könyvtár több helyszínen is érdekes programokkal várja a családokat a keddi nap folyamán, a Belvárosi mozi matinét hirdetett, a Közéleti Kávézó szervezésében pedig az egészségmegőrzés módjairól hallhatunk hasznos tudnivalókat.

Játék-maraton várja a gyermekeket az Agóra Gyermekkuckóban egész nap, a szervezők kreatív logikai és fejlesztő játékokkal készültek.

10 órától Mesematiné lesz az Északvárosi fiókkönyvtárban, diavetítésre és agyagozásra kerül sor a könyvtárosok vezetésével.

A Csillag téri fiókkönyvtár tészta- és gyöngyfűzésre várja az ügyes kezű lurkókat, 10 órai kezdettel.

Szünidei Matiné keretien belül A mogyoró-meló című animációs filmet vetítik a Belvárosi Moziban 14 órától. „Mit ér az élet mogyoró nélkül? Vagy dió nélkül? Netán mandula nélkül? A parkban lakó rágcsálóknak nem sokat. A leleményes, mindig izgága Grimbusz már megint akcióba lendül, mikor feltűnik a környéken a mogyoró árus. Ám a küldetés balul sül el, az egyetlen élelemforrás, a park szép nagy fája felgyullad. Nincs mit tenni, a mókust száműzik a biztonságot nyújtó lakóhelyéről. De a nagyvárosi fergetegben nem is olyan egyszerű eligazodni, mint ahogy azt a talpraesett mókus gondolja. Grimbusz az első szembejövő akadályok után egy olyan brigádot verbuvál össze, akikkel betörhetnek Maurey rágcsa boltjába, a kánaán földjére. Cél: minden magvakat szerető parklakónak megszerezni télire az eleséget. Komoly szervező, és tervező munkát igényel a betörés, aztán a kitörés, de Grimbuszt és csapatát bizony elég kemény dióból faragták. Számukra nincs olyan, hogy lehetetlen meló. Mert aztán indulhat a mandula!” szól a film ajánlója.

Késő délután, 17 órától a Csalogány utcai Makovecz Házban ingyenes interaktív egészségvédelmi eladás várja az érdeklődőket Az életed a tét! – Realitások és félelmek címmel, Elekes Mihály természetgyógyász házigazda vezetésével. Sor kerül táplálkozási és életmód tanácsadásra, jáde
köves masszázsra, természetgyógyászatra, stresszkezelésre, jógázásra, masszázsra.

Az Őrangyal Étteremben 17:30-as kezdettel Egész-ség Bár Klub Programmal készülnek az Anyahita szellemében gondolkodásról. Vetítéssel színesített beszélgetés az ősi múltunkról, az ősi értékrendről lesz, vendégként Vass Péterné tart előadást, a háziasszony, Berente Tímea közreműködésével.

Folyamatos kiállítások, porgramok:

Mazila festményeiből nyílt kiállítás a Füvészkertben a hétvégi I. Szegedi Levendula Napok keretein belül. Mazila Szegeden él, főként olajfestékkel dolgozik és hangulatos, félig-meddig elvonatkoztatott tájképeket, valamint non-figuratív alkotásokat fest. A Füvészkertben most látható tárlata a 12. önálló kiállítása. Az alkalomhoz illően ezúttal a virágok, tájak és levendulák ihlette munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás (a Füvészkert nyitva tartási idejében) július 20-ig látogatható.

Európában egyedülálló több ezer darabból álló Informatika Történeti Kiállítás tekinthető meg 1300 négyzetméteren, Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában.
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság jelentős szellemi és anyagi ráfordítással hozta létre és folyamatosan fejleszteni a világ vezető informatika történeti múzeumaival vetekedő kiállítást. A múzeumban olyan gépeket, eszközöket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a látogatók, amelyek a számítástechnika fejlődését mutatják be a kezdetektől egészen napjainkig. Több száz tonna számítástechnikai berendezés, ami nélkül nem lenne érintőképernyő, laptop, okostelefon, internet. Eddig még a világon sehol sem látott Neumann relikviákat is megcsodálhatnak az érdeklődők, amelyekkel a XX. század egyik legnagyobb, magyar tudósának állítanak emléket.

agora7_gs

Varázsbirodalom a Játéksziget részeként a Szent-Györgyi Albert Agórában. „Egy mesés ösvényen haladva, érdekes, a bennünket körülvevő természethez, a fákhoz, a madarakhoz, a növényekhez kapcsolódó játékos, ismeretterjesztő sétán vehetnek részt a gyerekek. Varázskert, misztikus állatok, zúgó hangok vonata, bűvös erdő, csillagterem, csalfa ösvény, varázskukkolda, bátorságpróba, csalfa érzékek zuga, orrfacsaró szaglópróba, komikus potyogtató és bűbáj konyha várja az ide látogatókat!” – invitálnak a szervezők.

Kovács Emil Lajos számára Erdély a világ közepe, ahol az ég kékebb, mint máshol és a hegyek üde zöldje is magával ragadja. A szatmárnémeti festőművész alkotásaiból a Polgári Szalonban nyílt kiállítás Ecsetnyomok Erdélyből címmel, mely elkalauzol mindenkit a mesés tájakra.

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az iszeged.hu.

Kommentek

Hírzóna

Négytagú banda őrjöng éjszakánként Mindszenten

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Hangosan bőgetik a leszakadt kipufogójú, sokszor műszaki vizsga nélküli autójukat.

Tovább olvasom

Hírzóna

Százharmincezer gyermek táborozhat idén az Erzsébet-táborokban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A heti ellátásért, étkezésért és a programokért összesen ezer forintot kell fizetni.

Tovább olvasom

Hírzóna

Színes programokat kínál a Hagymatikum

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Sport- és családi napot is tartanak.

Tovább olvasom

Aktuál