Közélet

Kakas Béla a Fidesz-KDNP Csongrád megyei közgyűlési elnökjelöltje

Kakas Béla a Fidesz-KDNP Csongrád megyei közgyűlési elnökjelöltje

2014. július 3., csütörtök
Kakas Béla a Fidesz-KDNP Csongrád megyei közgyűlési elnökjelöltje
Kósa Lajos

A Fidesz-KDNP 1167 településen indít polgármesterjelöltet az őszi önkormányzati választáson - jelentette be Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, a párt országos választmányának ülését követően.

Az ország 85 százaléka tud majd Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni ősszel - mondta a kormánypárti politikus, ismertetve: 893 jelölt fideszes lesz és 274 függetlent támogat a párt. A tízezer lakos feletti városok közül 164, az annál kisebb településeken 1003 helyen lesz polgármester-jelöltjük.

Kósa Lajos

arról is beszámolt: a párt főpolgármester-jelöltje

Tarlós István

lesz. Kulcskérdésnek nevezte, hogy a következő négyéves kormányzati, illetve ötéves önkormányzati ciklusban olyan főpolgármester legyen, aki jól együtt tud működni a kormánnyal az uniós fejlesztési pénzek felhasználásában és a problémák kezelésében. A "

Demszky Gábor

fémjelezte politikai éra alatt felhalmozott" hátrányt egy olyan jelölt ajánlásával lehet ledolgozni, aki nem a főváros és a kormány közötti politikai harcban találja meg "a politikai krédóját", hanem a főváros működtetésében és fejlesztésében - jegyezte meg. A Fidesz alelnöke ismertette a fővárosi kompenzációs lista első hat szereplőjét is, ők

Tarlós István

,

Pokorni Zoltán

XII. kerületi polgármester,

Bagdy Gábor

főpolgármester-helyettes,

Kocsis Máté

, Józsefváros polgármestere,

Láng Zsolt

II. kerületi és

Nagy Gábor Tamás

I. kerületi polgármesterek. Borsod és Zala megye kivételével a megyei közgyűlési elnök-jelöltekről is döntött az országos választmány. Baranyában Nagy Csaba, Bács-Kiskunban

Rideg László

. Békésben

Zalai Mihály

, Csongrádban

Kakas Béla

, Fejérben Molnár Krisztián, Győr-Moson-Sopronban

Németh Zoltán

, Hajdú-Biharban

Pajna Zoltán

, Hevesben

Szabó Róbert

, Jász-Nagykunban

Kovács Sándor

, Komárom-Esztergomban

Popovics György

, Nógrádban

Skuczi Nándor

, Pestben

Szabó István

, Somogyban

Jakó Gergely

, Szabolcsban

Seszták Oszkár

, Tolnában

Fehérvári Tamás

, Vasban

Majthényi László

, Veszprémben

Polgárdy Imre

a kormánypártok jelöltje - sorolta Kósa Lajos. Azt mondta: az önkormányzati listákat és a polgármesterjelölteket 30 kivételével elfogadták, megoldhatatlan konfliktus sehol nincs, az előre eltervezett ütemterv szerint haladnak. A nyitott kérdésekben az országos elnökség dönt augusztus 15-ig. Az ügyvezető alelnök tájékoztatása szerint a kormánypártok augusztus 21-én kezdik gyűjteni a támogatói aláírásokat az önkormányzati választás előtt, jelöltjeiktől pedig azt kérik, hogy a gazdaság erősítését és a munkahelyteremtést helyezzék programjaik középpontjába. Az őszi választást utóbbi szempontjából is nagyon fontosnak nevezte, arra hivatkozva, hogy az önkormányzatok nélkül nem tudják a következő hét éves uniós támogatási pénzek 60 százalékát munkahelyteremtésre, gazdaságerősítésre, a GDP növelésére fordítani. Kiemelte: jelöltjeik elkötelezettek ezen programok mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.