Sport

Kajak-kenu Eb: újabb három magyar hajó döntős 200 méteren

Kajak-kenu Eb: újabb három magyar hajó döntős 200 méteren

2014. július 13., vasárnap
Kajak-kenu Eb: újabb három magyar hajó döntős 200 méteren

A vasárnap reggeli középfutamok során újabb három magyar hajó biztosította a helyét a döntőben 200 méteren a németországi Brandenburgban zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon.

Elsőként

Tótka Sándor

, a Kőrös Kajak ifjúsági olimpiai bajnok kajakosa szállt vízre, s hasonlóan a győztes előfutamhoz, ezúttal is remek teljesítményt nyújtott: nyernie ugyan nem sikerült, de második helyével magabiztosan lépett tovább a legjobb kilenc közé. A férfi kenu egyesek és a férfi kajak párosok küzdelmében is az első három pozíció ért finálét.

Lantos Ádám

és a

Molnár Péter

,

Bán Kristóf

duó is élt a lehetőséggel, mindkét egység második lett középfutamában, így Tótkához hasonlóan ők is ott lesznek a végjátékban. A női kajakosoknál a kétszeres ötkarikás bajnok

Kozák Danuta

egyesben, valamint a

Kárász Anna

,

Vad Ninetta

duó párosban már az előfutamból biztosította a helyét a fináléban, míg férfi kenu kettesben és női kenu egyesben éppen egy döntőnyi egység nevezett a legrövidebb távon, így a Lantos,

Nagy Péter

párosnak, valamint

Lakatos Zsanettnek

nem kellett vízre szállnia az előcsatározások során. Kétszáz méteren minden döntőben lesz magyar hajó, majd a délutáni finálék során előbb öt 500, illetve egy 1000 méteres számban, végül három 5000 m-es fináléban lehet szorítani a magyarokért. A legrövidebb táv döntői 11.50-kor rajtolnak.

később:

500 m-es és férfi K-4 1000 m-es döntők 15.00 5000 m-es döntők 17.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.