Közélet

Jobbik: az Országgyűlés ítélje el Kijev kelet-ukrajnai fellépését!

Jobbik: az Országgyűlés ítélje el Kijev kelet-ukrajnai fellépését!

2014. július 4., péntek
Jobbik: az Országgyűlés ítélje el Kijev kelet-ukrajnai fellépését!

A Jobbik parlamenti frakciója pénteken kezdeményezte, hogy az Országgyűlés határozatban ítélje el "a kijevi kormány utasítására folytatott kelet-ukrajnai népirtást és az ahhoz nyújtott nyugati támogatást, valamint járjon közben a magyar-ruszin autonómia létrejöttéért Kárpátalján" - közölte a párt az MTI-vel.

Azt írták: a kijevi kormány nemzetiségi alapon támad saját állampolgáraira, amihez a nyugati kormányok politikai, titkosszolgálati, anyagi és erkölcsi támogatást nyújtanak és szemet hunynak a "soviniszta szabadcsapatokkal" való együttműködés és a jogsértések fölött. "A Jobbik elítéli az erőszak alkalmazását és felhívja a figyelmet arra, hogy Magyarország kiemelt érdeke a konfliktus békés rendezése, különös tekintettel arra, hogy Kárpátalján jelentős számú magyar és a magyar nemzettel történelme során mindig közösséget vállaló ruszin kisebbség található" - írták, hozzátéve, hogy ezek a népcsoportok folyamatos fenyegetettségben élnek a kijevi kormány kisebbségellenes politikája miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.