Írjon nekünk

Szórakozás

Hétfői programajánló: aszfaltrajz és könyvbemutató

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

konyvlapok2

A Széchenyi tér Belvárosi Kertmozivá változik, három filmmel is várják az érdeklődőket, míg a Közéleti Kávéház rendezvényén Dani Imre Amit innen látok című szatirikus kötetét mutatják be.

Aszfaltrajzokat készíthetnek az érdeklődők 10 órától a Csillag téri fiókkönyvtárban Kissné Retek Erika, Kormos Máté, Terhes Katalin és Török Józsefné könyvtárosok vezetésével. A Somogyi Károly Könyvtár központi épülete július 12-ig zárva tart, de a fiókkönyvtárak ez idő alatt is a megszokott rend szerint fogadják a látogatókat.

A futball világbajnokság idején a Széchenyi téren amikor nincsenek meccsek, Belvárosi Kertmozivá alakul a tér, tematikus mozinapokat rendeznek, filmkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. A hétfőn 16 órakor kezdődő filmklubban először a Shrek a vége, fuss el véle című mesét, majd 18 órától egy igazi klasszikust, a Csapd le, csacsi!-t játsszák. Tímár Péter filmje a rendszerváltás évében játszódik, főszereplői Bea és Géza, akik fiatal házasok. Egyik nap az asszony levelet kap a nemi gondozóból, ez csak annyit jelenthet, hogy a férj félrelépett. Megindul a harc a házasok között, mindketten ál-szeretőket hoznak a házhoz. Miközben folyik a harc azon, hogy a fiatalok hol tehetnek keresztbe egymásnak, a szomszéd ház pincéjében Béla szomszéd vezetésével bevetésre készül egy szupertitkos munkásőr kommandós csoport, akiket ugyan már feloszlattak, de ők ezt nem hagyják annyiban, és a visszarendeződésre készülnek.

A Közéleti Kávéházban ma délután öt órakor kezdődik Dani Imre Amit innen látok című szatirikus kötetének bemutatója, melyet a szerző saját dalaival színesít. A bemutató során az íróval Nagy Gyöngyi irodalmár beszélget. A könyv mai társadalmi gondjainkat veszi górcső alá és láttatja azokat a szatíra műfaján keresztül. Előnyére szolgál, hogy mentes a manapság terjedő személyeskedő, közönséges hangnemtől, inkább a humor klasszikus hagyományait részesíti előnyben. A könyvbemutató a Roosevelt téri halászcsárda Belvárosi Híd alatti teraszán lesz.

21 órától az Emir Kusturica által rendezett Macska-jajt vetítik a Széchenyi téren. Az 1997-ben készült filmszatírát 1998-ban a Velencei Filmfesztiválon mutatták be, ahol elnyerte a legjobb rendezésnek járó Ezüst Oroszlán díjat.

A Belvárosi Kertmoziban Martin Scorsese Casino című filmjét 23 órától vetítik Robert de Niro főszereplésével. A film egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Az alkotás a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

Folyamatos kiállítások, programok:

Mazila festméyneiből nyílt kiállítás a Füvészkertben a hétvégi I. Szegedi Levendula Napok keretein belül. Mazila Szegeden él, főként olajfestékkel dolgozik és hangulatos, félig-meddig elvonatkoztatott tájképeket, valamint non-figuratív alkotásokat fest. A Füvészkertben most látható tárlata a 12. önálló kiállítása. Az alkalomhoz illően ezúttal a virágok, tájak és levendulák ihlette munkáit tekinthetik meg az érdeklődők. A kiállítás (a Füvészkert nyitva tartási idejében) július 20-ig látogatható.

Európában egyedülálló több ezer darabból álló Informatika Történeti Kiállítás tekinthető meg 1300 négyzetméteren, Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agórában.
A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság jelentős szellemi és anyagi ráfordítással hozta létre és folyamatosan fejleszteni a világ vezető informatika történeti múzeumaival vetekedő kiállítást. A múzeumban olyan gépeket, eszközöket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a látogatók, amelyek a számítástechnika fejlődését mutatják be a kezdetektől egészen napjainkig. Több száz tonna számítástechnikai berendezés, ami nélkül nem lenne érintőképernyő, laptop, okostelefon, internet. Eddig még a világon sehol sem látott Neumann relikviákat is megcsodálhatnak az érdeklődők, amelyekkel a XX. század egyik legnagyobb, magyar tudósának állítanak emléket.

agora7_gs

Varázsbirodalom a Játéksziget részeként a Szent-Györgyi Albert Agórában. „Egy mesés ösvényen haladva, érdekes, a bennünket körülvevő természethez, a fákhoz, a madarakhoz, a növényekhez kapcsolódó játékos, ismeretterjesztő sétán vehetnek részt a gyerekek. Varázskert, misztikus állatok, zúgó hangok vonata, bűvös erdő, csillagterem, csalfa ösvény, varázskukkolda, bátorságpróba, csalfa érzékek zuga, orrfacsaró szaglópróba, komikus potyogtató és bűbáj konyha várja az ide látogatókat!” – invitálnak a szervezők.

Kovács Emil Lajos számára Erdély a világ közepe, ahol az ég kékebb, mint máshol és a hegyek üde zöldje is magával ragadja. A szatmárnémeti festőművész alkotásaiból a Polgári Szalonban nyílt kiállítás Ecsetnyomok Erdélyből címmel, mely elkalauzol mindenkit a mesés tájakra.

A programajánló összeállításában együttműködő partnerünk az iszeged.hu.

Kommentek

Szórakozás

Mórahalmon ad koncertet a 100 Tagú Cigányzenekar

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Felejthetetlen és egyedi élményt ígérnek a szervezők június 26-ára.

Tovább olvasom

Hírzóna

Térfoglalót tartanak immár harmadszor Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A rendezvény fókuszában a hasznos szabadidőeltöltés és a közösségi tevékenységek fontossága áll.

Tovább olvasom

Hírzóna

Zenés vakációindítót tartanak a Szegedi Vadasparkban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Dél-Amerika állatvilágával ismerkedhetünk meg a Los Andinos zenekar közreműködésével.

Tovább olvasom

Aktuál