Közélet

Fodor Gábor: a devizahiteles törvényjavaslat nem szolgálja az emberek érdekeit

Fodor Gábor: a devizahiteles törvényjavaslat nem szolgálja az emberek érdekeit

2014. július 4., péntek
Fodor Gábor: a devizahiteles törvényjavaslat nem szolgálja az emberek érdekeit

A Magyar Liberális Párt (MLP) továbbra is ellenzi a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslatot, mert véleményük szerint az nem szolgálja az emberek érdekét és nem fogja őket hosszú távon segíteni - jelentette ki pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnöke.

A független

Fodor Gábor

azt mondta, hogy ha a kormány az elmúlt napokban felvázolt úton indul el, akkor az súlyos gazdasági problémákat okozhat.

Bodnár Zoltán

, a párt gazdaságpolitikai főtanácsadója arról beszélt, hogy a Kúria árfolyamrésről és az egyoldalú szerződésmódosításról szóló döntései alkotmányossági problémát jelentenek, amelyek a Ház előtt fekvő törvénnyel együtt kiszámíthatatlanná teszik a jogrendszer gazdasági részét. Hangsúlyozta, ha egy, az államilag ellenőrzött és rendkívül szigorúan szabályozott pénzügyi szektorban, az állami felügyelőhatóság jóváhagyásával folytatott gyakorlatról "egyik pillanatról a másikra" azt mondhatja a Kúria és az Országgyűlés, hogy az jogszerűtlen, az azt mutatja, hogy kiszámíthatatlan a jogi környezet és nincsenek biztonságban a befektetések. Példanélkülinek nevezte, hogy a jogszabály visszamenőleges hatállyal átírja az elévülési idő jogi szabályait. Hozzátette, hogy az elfogadás után az államfőnek nem lenne szabad aláírnia a törvényt, hanem legalább alkotmányossági kontrollt kellene kérnie, "még akkor is (...), hogyha ettől az Alkotmánybíróságtól nagyon sok alkotmányvédelmet a gazdaság területén nem lehet várni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.