Közélet

Felbolydult a SZIN civil faluja + FOTÓK

Felbolydult a SZIN civil faluja + FOTÓK

2014. július 30., szerda
Felbolydult a SZIN civil faluja + FOTÓK
SZS20140730_szin_sajtobejaras_004

Minden eddiginél több civil szervezet színesíti a négynapos ifjúsági fesztivált. A falu apraja-nagyja készül.

Nemcsak több helyre térhetnek be a fiatalok a bulik közötti szünetekben, de talpraesettségükről és tehetségükről is tanúbizonyságot tehetnek idén. Négy napon át közel 80 szervezet várja őket, hogy az általános bemutatkozáson túl kipróbálhassák magukat a látványstúdiókban, a SZIN-i tanodában, a médiaműhelyben, vagy szellemileg és lelkileg is felfrissüljenek az élő könyvtár, esetleg a kreatív stúdió sátrában. A fesztiválozók egy speciális útlevéllel közlekedhetnek majd a falu utcáin. Ebbe a füzetbe az állomásokon pontokat gyűjthetnek, amelyeket a rendezvény végén ajándékokra válthatnak be. Az Ifjúsági Ház a szervezeteket az Európai Unió ifjúsági stratégiájában szereplő nyolc cselekvési terület szerint osztotta fel, így van közöttük például oktatással, munkavállalással, kultúrával, egészséggel és sporttal, esélyegyenlőséggel és önkéntességgel foglalkozó is - tudtuk meg

Vajda Árpádtól

, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától. Már egy hónappal az esemény előtt felbolydult a civil falu apraja-nagyja: szerdán felosztották a parcellákat és kijelölték a látványstúdióként működő civil pódium helyét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.