Közélet

Elsodorta a repülőgép a 18 éves nőt Pusztaszeren - Őrizetben a pilóta (FRISSÍTVE)

Elsodorta a repülőgép a 18 éves nőt Pusztaszeren - Őrizetben a pilóta (FRISSÍTVE)

2014. július 2., szerda
Elsodorta a repülőgép a 18 éves nőt Pusztaszeren - Őrizetben a pilóta (FRISSÍTVE)
repulogep

Leszállás közben történt a baleset Pusztaszeren, ahol egy kisrepülőgép elsodort egy 18 éves nőt. Gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette a rendőrség a Pusztaszeren balesetet okozó pilótát.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint július 2-án 10 óra körüli időben a Csongrád megyei Pusztaszeren egy kisrepülőgép a repülőtéren történő leszállás közben eddig tisztázatlan körülmények között elsodort egy ott tartózkodó 18 éves nőt. A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba. A baleset körülményeit szakértő bevonásával a Kisteleki Rendőrkapitányság vizsgálja - írja a police.hu.

Büntetőeljárást indított a rendőrség - Őrizetben a pilóta

A helyszíni szemle adatai szerint július 2-án 10 óra körüli időben a Csongrád megyei Pusztaszer külterületén lévő repülőtér felett egy kisrepülőgép pilótája manőverezés közben elveszítette az uralmát a gép felett, majd annak kerekével elsodort egy ott lévő 18 éves kecskeméti nőt. A sérültet mentőhelikopter szállította a Szegedi Traumatológiai Klinikára. Manővereit a földről többen figyelemmel kísérték. A megalapozott gyanú szerint a pilóta a légi közlekedésre vonatkozó szabályok megszegésével többször túlzottan alacsonyan repült, majd az egyik ilyen manőver során a repülőgép kerekével elsodort egy 18 éves kecskeméti nőt. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a légi közlekedés veszélyeztetése vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást az ügyben. A rendőrség a baleset körülményeit és a felelősség kérdését szakértők bevonásával vizsgálja. Kihallgatását követően a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett az ügyészségnek arra, hogy tegyenek indítványt a bíróságon a férfi előzetes letartóztatására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.