Bulvár

Csütörtökre is elsőfokú viharjelzést adtak ki Csongrád megyére

Csütörtökre is elsőfokú viharjelzést adtak ki Csongrád megyére

2014. július 9., szerda
Csütörtökre is elsőfokú viharjelzést adtak ki Csongrád megyére
szeged_vihar_01

A várható heves zivatarok miatt három megyére csütörtökre is másodfokú, hét megyére és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Több déli megyében felhőszakadás is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez szerdán eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun és Tolna megyére adtak ki másodfokú, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetést. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat, emiatt ezekre a megyékre a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Csütörtökön a déli óráktól délnyugat felől zivatarok várhatók, kelet, északkelet felé helyeződve várhatóan a Dunántúl déli, délkeleti részét és az Alföldet is érintik majd, de néhol az Északi-középhegység térségében is előfordulhat zivatar, helyenként viharos (70 kilométer/óra feletti) széllökéssel, jégesővel és felhőszakadással. A déli megyékben a zivatarokat 90 kilométer/óra feletti széllökés, és két centiméternél nagyobb jég is kísérheti - tették hozzá. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10-16 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet általában 23 és 28 fok között, nyugaton néhol 20 fok alatt alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.