Közélet

Családi nap és éjszakai túra a vadasparkban

Családi nap és éjszakai túra a vadasparkban

2014. július 10., csütörtök
Családi nap és éjszakai túra a vadasparkban
dolmanyos_hangyasz09_gs

Július 19-én, szombaton „Lámák és hangyászok birodalma” címen rendez családi napot a Szegedi Vadaspark. A kilátogatók szotyizhatnak papagályokkal, különleges állatokat simogathatnak és megleshetik a ragadozók vacsoráztatását is.

Lámák és hangyászok nyomába eredhetünk július 19-én, szombaton a Szegedi Vadasparkban. A témaválasztás nem véletlen, ugyanis az idén a fennállásnak 25. évfordulóját ünneplő vadaspark legnagyobb, nemzetközi hírű gyűjteménye a dél-amerikai. Bár a 45 hektáros intézmény körülbelül egyötödén terül el ezen állatsereglet, de faj- és egyedgazdagsága a többi földrajzi bemutatóhoz képest mégis a legnagyobb. Él itt számtalan tenyérnyi méretű selyemmajom, jó néhány nagytestű ara papagáj, de megtalálható itt a Föld egyik legkülönlegesebb élőlénycsoportját alkotó vendégízületesek mindhárom állattípusából is több faj: a kétujjú lajhár, háromöves tatu, sörényes és a dolmányos hangyász. A lámafélék mind a négy faja mellett megtekinthető itt a másik két jellegzetes dél-amerikai patás, a pekari és a tapír is, no meg mindkettőjük ádáz ellensége a jaguár is. A fent említett állatok között izgalmas túrát hirdetett az állatkert. Nappal több állomásos kalandos vetélkedőbe lehet majd bekapcsolódni, ahol például lesz szotyizás a papagájokkal, jaguárutánzó famászás, preparátumfelismerő játék és karmosmajom kvíz is. Napközben többször lehetőséget adnak a látogatóknak, hogy ők etethessenek meg néhány különleges állatot, sőt az ügyesebb kezű gyermekek és felnőttek „szőröző” és „színező” játékokon mutathatják be kézügyességüket. Az est beköszöntével látványos ragadozó etetésekre és a nappalitól némileg eltérő borjúfóka show-ra kerül sor, miközben nem mindennapi élőlényeket lehet simogatni, sőt a dél-amerikai állatokhoz kötődő felfedező játék egy újabb fordulója is elindul, szintén nem szokványos, de annál izgalmasabb módon. Az esti programok már 19.15-kor elkezdődnek, és most is lehet éjszakáig maradni az állatkertben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.