Közélet

Az MSZP a parlamenti vállalkozásfejlesztési bizottság összehívását kezdeményezi

Az MSZP a parlamenti vállalkozásfejlesztési bizottság összehívását kezdeményezi

2014. július 26., szombat
Az MSZP a parlamenti vállalkozásfejlesztési bizottság összehívását kezdeményezi

Az Országgyűlés vállalkozásfejlesztési bizottságának összehívását fogja kezdeményezni a szocialista Gúr Nándor a kormány által kötött stratégiai megállapodások áttekintésére.

Az MSZP országgyűlési képviselője, a bizottság tagja szombaton Budapesten sajtótájékoztatón azon véleményének adott hangot, hogy az elmúlt időszak elbocsátási hulláma miatt úgy tűnik, e megállapodások inkább vittek az emberektől, mint hoztak nekik. Felidézte, hogy a Nokia, a Magyar Telekom is ezer fő feletti elbocsátásokat jelentett be, de a Danone-tól, a Douwe Egbertstől és a Michelintől is küldtek el munkavállalókat.

Gúr Nándor

szerint jó lenne tudni, hogy a kormány tudott-e stratégiai szövetségesei terveiről, kapott-e tájékoztatást. Ha a kormány tudott az elbocsátásokról, akkor miért nem tett ellene, ha elkerülhetetlenek az elbocsátások, miért nem megy a kormány azok elé, és próbál megoldást találni - tette fel a kérdést. Az ellenzéki politikus azt mondta, azért fogja kezdeményezni a jövő héten a vállalkozásfejlesztési bizottság összehívását, mert "egy országgyűlési képviselő nem mehet el csak úgy ezek mellett a kérdések mellett".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.