Közélet

A szegedi zsiráfokat sem hagyták éhezni a Lions-táborozók + FOTÓK

A szegedi zsiráfokat sem hagyták éhezni a Lions-táborozók + FOTÓK

2014. július 18., péntek
A szegedi zsiráfokat sem hagyták éhezni a Lions-táborozók + FOTÓK
lions_vadaspark09_ia

Tizennyolc országból, a világ minden pontjáról érkeztek diákok a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének táborába, melynek idén is Szeged adott otthont. A fiatalok jártak Ópusztaszeren, a makói Hagymatikumban, wakeboardoztak és a vadaspark lakóival is mély barátságot kötöttek.

Idén nyáron is Szegeden rendezte meg nemzetközi ifjúsági cseretáborát a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége. Tizennyolc országból összesen huszonhat diák látogatott hazánkba, akik városunk mellett Csongrád megye több települését, és Budapestet is bebarangolhatták. A szervezők segítségével játékos módon ismerkedhettek meg városunkkal és a magyar kultúra sajátosságaival úgy, hogy szórakozásra és pihenésre is bőven akadt lehetőség.

Nyelves puszi járt a szájjal kínált sárgarépáért

"Július 13-án érkezett a csapat a Borostyán birtokra, előtte sokukat helyi családoknál szállásoltunk el. A jó időnek köszönhetően sikerült minden programunkat megvalósítani" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Dörgő Sándor

táborkísérő. Tegnap Ópusztaszerre látogattak, ahol körbejárták az emlékparkot és az intézmény munkatársai meg is vendégelték őket. A nomád faluban kipróbálhatták az íjászatot, majd egy szegedi halászlé elfogyasztásával a diákok a hazai gasztronómia legjavával is megismerkedhettek. Nagy sikere volt a SunCity szabadidőcentrumban eltöltött délutánnak is, ahol az aktív pihenésre vágyók wakeboarkozhattak, míg a lustálkodni vágyók a napágyakon pihenték ki magukat. A következő napokban a magyar tenger partjára is elutazik a csoport, Balatonfüreden vitorlázhatnak, onnan pedig a fővárosba látogatnak el.

Csütörtök délután a Szegedi Vadasparkban értük utol a táborozókat, akik az ott dolgozóknak is besegítettek: kitakarították a zsiráfházat és kezükből (sőt a bátrabbak a szájukból) etették meg sárgarépával a toronymagas állatokat. A zsiráfok után a fókákkal is összebarátkoztak, akik néhány finom falatért ügyes trükköket is bemutattak nekik. "Imádom Magyarországot, imádom Szegedet is, és nagyon jó, hogy mindenhol ilyen kedves emberek fogadnak minket" - mondta el a vadasparkban sétálva Alina. A 19 éves lány Oroszországból, Szentpétervárról érkezett, mint mondta, először jár nálunk, de már eldöntötte, hogy nem utoljára. A magyar ízek is a kedvére valók voltak, ám különösképpen a magyar néptánc tetszett neki, az őt vendégül látó családnál maga is megpróbált egy-két mozdulatot. Bár országából egyedül érkezett, egy Ukrajnából érkezett lánnyal jó barátságot kötött az elmúlt napokban. "A Lions Club egy nemzetközi szervezet, ennek szellemében a világ minden pontjából vendégül látunk fiatalokat. Európa szinte összes országát képviselik, de Taiwanból, az Egyesült Államokból és a Közel-Keletről is jöttek hozzánk látogatók. Ezzel egy időben magyar gyerekek is üdülnek a világ több pontján rendezett Lions-táborokban" - magyarázta Németh Bálint táborvezető. Július 25-én száll fel a gépük a Liszt Ferenc repülőtérről, de sokan közülük életre szóló barátságokat köthetnek itt, így később is tartják a kapcsolatot, meglátogatják egymást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.