Bulvár

A szegedi tüdőszűrő állomás pincéjében is állt a víz

A szegedi tüdőszűrő állomás pincéjében is állt a víz

2014. július 29., kedd
A szegedi tüdőszűrő állomás pincéjében is állt a víz

A vasárnapi vihar másnap is éreztette hatását. Hétfőn nyolc esetben riasztották a tűzoltókat, többnyire kidőlt fákhoz - írja a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hétfőn is több mint húsz bejelentés érkezett a tűzoltóság műveletirányításra. A hét első napján Szegeden tíz elöntött ingatlanból érkezett lakossági bejelentés. A hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék pincéket, garázsokat, alagsori lakásokat áztatott el. Két méteres víz állt a Mérey utcai tüdőszűrő állomás pincéjében, de órákon át szivattyúztak a tűzoltók a Dóm alagsorában is, ahol mintegy fél méter magasságban állt az esővíz. A Kárász utca egyik épületének pincéjében szennyvízzel keveredett az esővíz, amely körülbelül 50 centiméteres magasságban öntötte el az alagsort. Az eső áztatta talajban a fák gyökere is meglazult. Csongrád megye területén a hétfői napon nyolc esetben kellett kidőlt fáknál, leszakadt faágaknál műszaki mentési munkálatokat végezniük a tűzoltó egységeknek. Szegeden, a Csongrádi sugárúton két nagyméretű, kidőlt fa parkoló autókat rongált meg. Szentesen, a Gógány utcában, egy lakóingatlan kertjének kerítésére dőlt egy nagyméretű nyárfa, amely a lakókat is veszélyeztette. A vasárnapi viharkárok következtében eddig összesen 57 bejelentés érkezett a tűzoltóságra. A megyei egységek vasárnap estétől hétfő estig megyeszerte folyamatosan dolgoztak a viharkárok elhárításán. A rajok minden esetben, rövid időn belül elvégezték a mentési munkálatokat. A pincékből, garázsokból nagyteljesítményű szivattyúval távolították el felgyülemlett esővizet. A kidőlt fák, leszakadt faágakat létraszer és motoros láncfűrész segítségével távolították el. A gyors tűzoltói beavatkozásoknak köszönhetően személyi sérülés sehol sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.