Közélet

A Maros Mentőcsoport is készenlétben van Röszkénél

A Maros Mentőcsoport is készenlétben van Röszkénél

2014. július 28., hétfő
A Maros Mentőcsoport is készenlétben van Röszkénél

A megnövekedett forgalomra és a kánikulai időjárásra való tekintettel a Magyar Vöröskereszt önkéntesei és a Maros Mentőcsoport három tagja folyamatos egészségügyi készenlétet tartottak fenn Röszkénél - olvasható a mentőcsoport közleményében.

A Nyugat-Európából szabadságra induló vendégmunkások miatt a hétvégén jelentősen megnőtt a határátkelők forgalma. A röszkei átkelőn már pénteken, a kora délutáni órákban három órás várakozás alakult ki a személyforgalmi kapuknál. A tompai átkelőn estére az autósok már hat órán keresztül várakoztak az átlépésre. A megnövekedett forgalomra és a kánikulai időjárásra való tekintettel a Magyar Vöröskereszt önkéntesei és a Maros Mentőcsoport három tagja folyamatos egészségügyi készenlétet tartottak fenn a határátkelőn. Az egészségügyi képzettséggel rendelkező önkéntesek alapvető gyógyszerekkel, defibrillátorral felszerelve pénteken és szombaton éjjel folyamatos ügyeletet adtak a röszkei átkelőn. Szombat éjjel egy idős külföldi állampolgárságú férfi panaszkodott kimerültségre, de szerencsére csak folyadékpótlásra és pihenésre volt szüksége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.