Közélet

A lakosság kevesebb mint fele megy idén nyaralni

A lakosság kevesebb mint fele megy idén nyaralni

2014. július 16., szerda
A lakosság kevesebb mint fele megy idén nyaralni

A hazai internetezők körében végzett felmérés tanúsága szerint a lakosság mindössze 46 százaléka tervez üdülést idén, a vakációzók 79 százaléka júliusban vagy augusztusban utazik el, és átlagosan nyolc napot szán pihenésre - derül ki a Budapest Bank szerdán közölt felméréséből.

A kutatásban megkérdezettek 86 százaléka belföldön nyaral, 16 százalékuk valamelyik európai tengerparton vakációzik, Európán kívül pedig mindössze 5 százalék tölti szabadságát. A felmérés szerint a családok átlagosan 118 ezer forintot szánnak a nyaralásra, amelynek költségeit a nyaralók 69 százaléka előre spórolt pénzből fedezi. A vakációzók 34 százaléka havi bevételekből, 22 százaléka a SZÉP-kártyán lévő összegből finanszírozza az üdülést. A kutatás rámutat arra is, hogy az utazásért, a szállásért, étkezésért, belépőjegyekért és a nyaralás alatt felmerülő egyéb kiadásokért 68 százalékban készpénzzel, 18 százalékban bankkártyával fizetnek. A felmérést a Budapest Bank megbízásából az NRC piackutató vállalat végezte, 2014 június-júliusában, 18-75 éves internetező lakosság körében, 1200 fős mintán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.