Közélet

A GVH öt nagyvárosban is segítséget nyújt a fogyasztóknak

A GVH öt nagyvárosban is segítséget nyújt a fogyasztóknak

2014. július 14., hétfő
A GVH öt nagyvárosban is segítséget nyújt a fogyasztóknak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodákat indított öt vidéki nagyvárosban (Debrecen, Eger, Szeged, Pécs, Győr), amelyeken keresztül a GVH tevékenységével kapcsolatos információk, tanácsadás széles körben elérhető immár helyileg is, nem szükséges a fővárosba utazni, és az internettel nem rendelkező állampolgárok számára is segítséget nyújtanak.

„Az ügyfélközpontú közigazgatás újabb állomása a szegedi versenyügyi tanácsadó iroda létrejötte” - mondta

Petrik Sándor

, a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének vezetője az öt tagú hálózat helyi irodájának megnyitása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. A GVH tevékenységéhez kapcsolódó Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodák (Irodahálózat) létrehozásának célja a fogyasztók tájékozottságának, versenyjogi ismereteinek és fogyasztói tudatosságának növelése, ezáltal a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése. A GVH fontosnak tartja, hogy a tevékenységéről, hatásköréről szóló információk az ország minden pontjáról elérhetők legyenek. Az Irodahálózat kiépítésére és működtetésére a Gazdasági Versenyhivatal nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, melynek nyertese a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete (FOME), amely a PSZÁF pénzügyi tanácsadó irodahálózatának működtetésével számottevő releváns szakmai tapasztalatot szerzett. A FOME az Irodahálózatot 2014. június 15-től 2014. december 31-ig működteti. A fogyasztók részéről az ügyintézés nem követel meg semmilyen előképzettséget, mert a projektet végrehajtó FOME jogi és közgazdasági végzettségű, fogyasztóvédelmi jártasságú szakemberei heti 20 órában biztosítják a nyitva tartást és a térítésmentes, közérthető szakértői tanácsadást minden állampolgár számára. Az Irodahálózat fogadja és megválaszolja a fogyasztóktól a gazdasági versennyel és a versenyjoggal, illetve a versenyjogi értelemben vett fogyasztóvédelemmel (tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, jogsértő összehasonlító reklám, üzleti döntések tisztességtelen befolyásolása) kapcsolatban postai úton, személyesen, telefonon és elektronikus úton érkező megkereséseket és kérdéseket. Az irodák a nem GVH illetékességű fogyasztói ügyekben is tanácsot adnak, indokolt esetben az illetékes szervekhez irányítják az érdeklődőket. A szegedi tanácsadó iroda minden munkanapon, összesen heti 20 órában fogadja az ügyfeleket. Elérhetőségek: 6721 Szeged, Szilágyi utca 2. telefon: 06-30-891-7344, email: szeged@versenyugyitanacsadoiroda.hu. Az egyes irodák elérhetőségei a

versenyugyitanacsadoiroda.hu

oldalon is megtalálhatóak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.