Bulvár

Zseblámpás kalandok a Szegedi Vadasparkban

Zseblámpás kalandok a Szegedi Vadasparkban

2014. június 18., szerda
Zseblámpás kalandok a Szegedi Vadasparkban
vadaspark_este

A Vadaspark az idei nyári napfordulót közvetlen megelőző estén, június 20-án tartja ez évi első éjszakába nyúló, izgalmakban bővelkedő rendezvényét - írja az intézmény közleményében.

"Pénztárunkat e napon nem zárjuk be a szokásos időpontban, 19.00 órakor, hanem hosszított nyitva tartással szívesen látjuk vendégeinket (az aznapi látogatók este visszatérhetnek, csak a pénztárgépes nyugtát kell megőrizniük és felmutatniuk; 22.00-ig tart nyitva a pénztár). Talán a legfontosabb, de mindenképp a legbizarrabb információ látogatóink számára az, hogy a sötétség beálltával ezen a napon nem kapcsoljuk fel a Vadaspark lámpáit, kivéve a programok helyszínein, s így mindenki bátorsága és kíváncsisága szerint sétálgathat majd, akár a vaksötétben is, Szeged, egzotikus és hazai vadállatokban bővelkedő, állatkertjében – azért óvatosságból ajánljuk a zseblámpa használatát, amit akár belépéskor a Főbejáratnál lévő ajándékboltunkban is be lehet szerezni. Az est állati programjainak sorát 20.00 órakor borjúfókáink látványos, többek között labdával végzett, bemutatójával kezdjük, majd 21.00 órakor az oroszlánok és a hiénák esti lakomájának feltálalásával folytatjuk. 22.15 órakor pedig Dél-Amerika nagymacskáinak, a jaguároknak adunk lehetőséget arra, hogy, egy kis emberi leleménnyel előkészítve, a napi rutinnál izgalmasabb körülmények között szerezzék meg aznapi betevő falatjukat. Legbátrabb vendégeink számára a Terrárium-házban, 20.00 és 22.15 között lehetőséget adunk arra, hogy folyamatosan barátkozhassanak a sokak által „nemszeretem” állatnak titulált hüllőkkel, kétéltűekkel és rovarokkal. Az est programkínálata itt még nem ér véget, ugyanis ezen rejtelmes éjszakán, 19.00 és 22.00 óra között vendégül látjuk az ópusztaszeri Csillagösvény Élményparkot és a makói Hagymatikum Fürdőt is, amelyek játékos vetélkedőin a legszerencsésebbek még belépőt is nyerhetnek a két népszerű intézménybe. Természetesen a nyári napfordulóról, mint hajdan nevezetes napról sem feledkezünk meg, ami azt jelenti, hogy 21.30-tól, a Vadaspark gyönyörű erdejét nem veszélyeztetve, nálunk is lesz lehetőség az ilyenkor elhagyhatatlan „tűzugrásra”, sőt a Szent Iván éj ünnepkörhöz kapcsolódó Moldvai körtánc, mint a Kárpát-medence egyik legegyszerűbb, de legélvezetesebb táncának a megtanulására is. Aki most pénteken este eljön hozzánk biztosan nem fog unatkozni, sőt, akár régi ismerősként, akár új vendégként is üdvözölhetjük, biztosan felejthetetlen élményekkel fog távozni" - írja a Szegedi Vadaspark.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.