Sport

Vízilabda: már a 16 között a szegedi és a vásárhelyi fiatal pólósok Lugnanoban

Vízilabda: már a 16 között a szegedi és a vásárhelyi fiatal pólósok Lugnanoban

2014. június 28., szombat
Vízilabda: már a 16 között a szegedi és a vásárhelyi fiatal pólósok Lugnanoban

Pénteken délelőtt a legjobb 32 közé jutásért vívott csoportmérkőzésekkel, délután pedig a 16 közé kerülésért folytatódott a világ egyik legnagyobb utánpótlás vízilabda tornája az olaszországi Lugnanoban.

A csoportmérkőzések utolsó köre előtt eldőlt, hogy mind az öt magyar csapat bejutott a legjobb 32 közé a luganoi HABA-WABA elnevezésű utánpótlás vízilabda torna 2003-as születésűek mezőnyében. A biztos továbbjutás ellenére a Hódmezővásárhelyi VSC 5-3-ra legyőzte az addig veretlen olasz ellenfelét, a Lavagna 90 csapatát, a Szegedi Vízipóló Sulira is egy addig hibátlanul menetelő hazai gárda, a 2001 Tigri Padova várt, de a szegedi fiatalok nagy csatában 3-2-re nyertek. Győzni tudott a ZF Eger is 5-3-ra az UK Primorac II. ellen, míg a Fradi fiataljai 16-0-ra lemosták a Perugia második gárdáját, így ez a négy magyar együttes megőrízte a tornán százszázalékos mérlegét. A Debreceni VSE Pólósuli tartalékos összetételben 14-1-re kikapott ugyan az Arenzano White Team csapatától, ennek ellenére ők is továbbjutottak a legjobb 32 közé. Délután már egyenes kieséses rendszerben a 16 közé jutás volt a tét, amely négy magyar csapatnak sikerült, az egriek viszont a francia Pan Sharks csapatától elszenvedett egy gólos (8-9) vereségük miatt búcsúra kényszerültek. Az SZVPS ismét szoros mérkőzést játszott, de az RN Sori Delfini ellen aratott 6-5 arányú győzelmük a csapat mentális erejét is bizonyítja. A másik három magyar együttes viszonylag könnyebben vette ezt az akadályt, a HVSC 7-3-ra győzte le a Pescara Delfinit, az FTC 9-1-re a Perugia első csapatát, a DVSE pedig 9-5-re az Egyiptomból érkezett Gezira 2004 pólósait, így már a legjobb 16 között várják a záró szakaszt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.