Közélet

Vasárnap is nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

Vasárnap is nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

2014. június 28., szombat
Vasárnap is nagyon erős lehet az UV-B sugárzás

Vasárnap a figyelmeztetési értéket meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint az UV-B sugárzás maximuma elérheti a 7,8-es értéket. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A meteorológiai szolgálat javasolja a vállat takaró póló, szalmakalap, illetve fényvédő krém használatát, továbbá kéri, hogy aki teheti, délelőtt 11 és délután 3 óra között ne tartózkodjon a napon. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető az

alábbi weboldalon.

Az előrejelzés szerint vasárnap a minimum-hőmérséklet 13-18, a maximum-hőmérséklet 27-32 Celsius-fok között alakul. Túlnyomóan napos, gomolyfelhős lesz az ég, csak estétől nyugat felől növekszik meg a felhőzet. Estétől nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Többfelé megerősödik, északnyugaton helyenként viharossá fokozódik a szél. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.