/

Továbbra is népszerűsíti a tűzoltói hivatást a Klik + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

10416586_863009267046916_8324837280978850456_n

Újabb együttműködési megállapodást írt alá kedden délután a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Szatmári Imre tű. ezredes, megyei igazgató.

A megállapodás a katasztrófavédelem és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ között jött létre azzal a céllal, hogy a katasztrófavédelmet, a tűzoltói hivatást, az önkéntes mentőszervezetekben való közreműködést népszerűsítse. A megállapodás egyik fontos pontja, hogy a rendészeti pályaorientációs képzésben résztvevő középiskolai tanulók magas színvonalú rendészeti szakmai felkészítésben részesüljenek.

A Klik képviseletében Plesovszkiné Ujfaluczki Judit tankerületi igazgató írta alá a dokumentumokat, aki elmondta, hosszú múltra nyúlik vissza a katasztrófavédelemmel kialakított hatékony kapcsolat, ennek is köszönhető a most létrejött megállapodás. A Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola nevében Pintér Etelka, az intézmény igazgatója vett részt az ünnepélyes aláíráson. Az igazgatónő örömmel fogadta a megállapodás létrejöttét, elmondása szerint diákjai körében óriási az érdeklődés a rendvédelmi oktatások iránt.

A hosszú távú együttműködés reményében az aláírók megállapodtak abban, hogy a pályaorientációs képzésben részt vevő fiatalok hetente részesülnek majd szakmai felkészítésben. A katasztrófavédelmi oktatások keretein belül a diákok az elméleti képzés mellett gyakorlati feladatokon keresztül is elsajátíthatják majd a katasztrófa-és tűzvédelmi feladatok szakszerű végrehajtását. Az iskola vezetősége aktívan részt vesz a katasztrófavédelem, valamint a megyében működő önkéntes mentőszervezetek utódnevelésében és toborzásában.

Az aláírok mindannyian egyetértettek abban, hogy kiemelt fontosságú az oktatásban részesülő diákok felelősségvállalásra és adott esetben a személyes közreműködésre ösztönző gondolkodásmód kialakítása.

Az oktatás keretében mind az iskola, mind pedig a katasztrófavédelem célja, hogy olyan ismereteket adjanak át a fiataloknak, amelyek az érettségi vizsgákat követően szélesítik a diákok munkavállalási és továbbtanulási lehetőségeit is.

no images were found

Előző sztori

Így jelentse be európai munkavállalását

Következő sztori

A gyerekekre is gondol a szünidőben a Belvárosi Mozi