Teljesültek a célok a SZEOL-Tisza Volán SC-ben

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

004

Lehet azt mondani, hogy az elmúlt évad a SZEOL-Tisza Volán SC életében a legek bajnoksága volt? – tettük fel a kérdést Halkó Pál ügyvezetőnek, felkérve, hogy értékelje kiemelkedő korosztályaik teljesítményét.

“Visszafogott mértéktartással szeretnék értékelni, hiszen nem azokban a bajnokságokban brillíroztunk, ahol feltétlenül – csapataink játékerejét és képzettségi szintjét ismerve – indulnunk kellett volna. Ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy prioritást élvező célokat tűztünk magunk elé, melyeket teljesítettünk, persze az eredményeinkre és a ,legekre’ büszkék vagyunk. Felnőttcsapatunk rekord pontmennyiséggel, 80 egységgel lett megyei I. osztályú bajnok, ezzel ismét kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokságban történő indulásra. Tekintélyes mennyiségű, 132 gólt rámoltak be játékosaink az ellenfelek kapujába, ennél többet az összes NB-s bajnokság és a tizenkilenc megye, valamint Budapest első osztályú küzdelmeiben csak egyetlen csapat szerzett (az FC Sárvár). A gólgyártásban élen járt Faragó Bence, aki szintén csúcsbeállítással, a megyei gólvadászok versenyében 37 találattal lett első. Mindössze 12 gólt kaptunk a bajnokságban, ennél kevesebbel egyetlen felnőttcsapat sem abszolválta Magyarországon a 2013-14-es kiírást. A sportszerűségi díj megnyerése sosem szerepel a csapatok idény eleji célkitűzései között, én azonban nagyon örülök, hogy egyetlen kiállítás nélkül, mindössze 44 sárga lapot begyűjtve játszottuk le a 30 bajnoki mérkőzést. Mivel az idén nem írták ki ezt a díjat, így nem is tudtuk megnyerni, annál inkább sikerült ez a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa megszerzésével, ahol a negyed- (HFC volt az ellenfél) és az elődöntő (UTC-vel szemben), valamint a finálé (Mórahalom ellen) imponáló játékkal történő megnyerésével egyértelművé tettük, hogy ki a legjobb csapat a megyében” – kezdte az ügyvezető.

A felnőttcsapat szezonját értékelve hozzátette, a mellett sem mehetünk el dicsérő szó nélkül, hogy kiemeljük, az UTC NB I-es felnőtt futsalcsapatát három fővel (Puskás, Ondrejó, Beretka) segítettük az eredményes szerepléshez, a megyei majd területi amatőr válogatottá avanzsáló, az európai porondra kijutó csapatba pedig az egyik edzőt (Tóth Ákos személyében) és hét – szinte mindig kezdő – játékost delegáltak. (Az U19-es futsal országos bajnokságot nyert UTC csapatában szintén szerepeltek SZEOL-os ifi focisták, szám szerint négyen.)

“Az utánpótlásban U15-ös csapatunk Buchholcz Gábor edző vezetésével 100 százalékos teljesítménnyel, 217–9–es gólaránnyal nyerte meg a II. osztályú dél-kelet magyarországi bajnokságot, sőt, ugyanitt a második csapatunk remek közössége, Protity Sándor irányításával, szintén több mint 100 gólt rúgva ezüstérmes lett! Így a korábbi hagyományoknak megfelelően – egy év kihagyás után – U15-ös és U14-es korosztályaink ismét az NB I-ben szerepelhetnek. Az ‘aranyosok’ közül Kiss Roland 72 (!) góllal gólkirályi címet szerzett.

A II. osztályú U14-es bajnokság dél-kelet magyarországi csoportjában a Lednitzky András edzette, kizárólag 2001-es, azaz valójában U13-as korú játékosokból álló alakulat szintén bajnok lett. A felnőttekhez hasonlóan ők sem érték be egyetlen trófeával, hanem megszerezték a 16 csapatos magyar-román Interliga bajnokság első helyét is.

Az U14-es korosztályú megyei bajnoki címet szintén a SZEOL SC nyerte, Terjéki Tamás tanítványai veretlenül, győzelmeik mellett mindösszesen egy döntetlennel lettek bajnokok, a gólkirályi címet itt is a bajnokcsapat tagja, Godó László érte el 54 találatával.

A felnőttcsapat tekintetében a bajnokság megnyeréséhez képletesen egy iramos 1500 méter teljesítését terveztük, aztán egy 3000 méteres akadályfutás lett belőle, vizesárokkal. A komolyabb akadályokat az őszi rangadók jelentették, majd vissza kellett szereznünk szegedi favorizált pozíciónkat. Azt, hogy ez sikerült, a szakmai munka, következetes gazdálkodás és a szervezettség ‘szentháromságának’ tudom be, hangsúlyozva minden területen a tervszerűséget, valamint, hogy egyik tényezőt sem helyezném a másik elé. Hideg zuhanyként ért bennünket a Tisza Volán Zrt. tavaszi támogatásának megszüntetése. Ezzel némileg összefüggött az utánpótlást is érintő átalakulás, mely szintén nem volt sétagalopp, de végül zökkenőmentesen levezényeltük. A SZEOL SC ma már egy valóban egységes, 6–19 éves korig évenkénti korosztályos felépítettséggel működő sportszervezet, a nemzeti bajnokságba visszatérő felnőttcsapattal. Hadd jegyezzem meg, hogy semmiféle jogfolytonosságra (a 21 éves gyökereket jelentő Tisza Volán SC kivételével) soha nem hivatkoztunk, hiszen mi mind jogilag, mind erkölcsileg tudatában vagyunk a ‘jogfolytonosság’ szó jelentésének. A SZEOL SC-t három és fél éve alapítottuk, folyamatosan ‘töltöttük fel’, a névválasztásnál pedig a patinás múlt felé tekintés, az annak méltó megfelelés igénye vezérelt bennünket. Az emberek pedig még ma sem a Felső Tisza parti stadionba mennek, szállnak ott buszra, futnak mellette, vagy vásárolnak be, hanem a SZEOL-pályánál. Az meg a mi otthonunk” – szögezte le.

Úgy folytatta: számukra ezek az idény végén realizálódott, pályán vagy a mellett elért sikerek sokkal többet jelentettek egy-egy bajnoki aranynál, trófeánál vagy sikeres szervezeti átalakulásnál. “Mind a felnőttvonalon, mint az utánpótlás területén – bár kiváló edzőink közössége egy percig sem csüggedt vagy bizonytalanodott el a tavalyi, részben az átszervezéseknek betudható sikertelenségek miatt – be tudtuk bizonyítani, hogy nem mások pesszimista jóslatát, hanem saját akaratunkat tudjuk véghezvinni. A felnőtt- és az utánpótláscsapatokat is együtt tartottuk a magasabb célkitűzések megvalósítása érdekében is. Továbbra is ez lehet a sikerek, az előrelépés záloga. Egyetlen magyarországi felnőtt csapatban sem játszik annyi saját nevelésű és helyi kötődésű játékos, mint nálunk, és ez – ha már a ‘legekkel’ kezdtünk, az egyik legfontosabb dolog. Bízom benne, hogy eljön az idő, amikor a sportszerető közönség, a szurkolók is értékelni fogják ezt, és az ‘övéké’, a ‘sajátjaik’, a ‘mieink’ mellé állnak. Háromszáz fő feletti sportolói létszámú sportszervezetünknek szüksége van a város, a város vezetőinek és szurkolóinak lojalitására” – fogalmazott Halkó Pál.

no images were found

Előző sztori

Miért nem a magyarok lettek a közösségi médiabirodalom urai?

Következő sztori

Élsportolók muzsikáltak együtt a Szegedi Szimfonikus Zenekarral + FOTÓK