Közélet

Szerdától ismét felszállnak a szúnyogirtók

Szerdától ismét felszállnak a szúnyogirtók

2014. június 30., hétfő
Szerdától ismét felszállnak a szúnyogirtók
szunyogirtas04_gs

Mintegy száz hektáros területen végeznek légi kémiai, 900-on pedig légi biológiai szúnyogirtást Csongrád megyében. Július másodikától szállnak fel a gépek.

Csongrád megyében a szúnyoggyérítés első üteme pár napja fejeződött be. Országos szinten megyénkben végeztek a legnagyobb területen biológiai és kémiai szúnyoggyérítést a június 23. és június 25. között tartó időszakban. Összesen 17182 hektárt szórtak be a repülőgépek 29 településen. A légi kémiai irtásban mind a 29 település, a földi gyérítésben pedig 15 település volt érintett. Csongrád megyében a szúnyoggyérítési program II. ütemében július 2-án szállnak fel újra a repülőgépek. A tervezetben szereplő adatok szerint mintegy 100 hektáros területen végeznek légi kémiai irtást a szakemberek, a légi biológiai irtás pedig 900 hektárt érint megyénkben. Szerdán Eperjes tértségében kezdődik meg a szúnyoggyérítés II. Csongrád megyei szakasza. Emellett megyénkben Szegeden, a Tisza vonalán, valamint Szeged és Makó között, a Maros vonalán végzik el a légi biológiai beavatkozást. A Szatymazról induló repülő célba veszi a Kurca teljes szakaszát is. A gyérítést a katasztrófavédelem a helyi szerveken keresztül felügyeli és ellenőrzi, emellett minden településen fontos a közbiztonsági referensek közreműködése - olvasható a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.