Közélet

Összefogással és 2,5 millióból épült játszótér Mórahalmon

Összefogással és 2,5 millióból épült játszótér Mórahalmon

2014. június 16., hétfő
Összefogással és 2,5 millióból épült játszótér Mórahalmon
morahalom_jatszoter_02

Lakossági kérésre bővítették Mórahalmon a Római Katolikus Templom mögötti játszóteret. A beruházásra 2,5 millió forintot fordított az önkormányzat. Június végére várhatóak a munkálatok befejezése.

Szülők részéről merült fel az az igény, miszerint több játszóteret szeretnének a településen. Mórahalom város polgármestere,

Nógrádi Zoltán

meghallgatta a kéréseket, és támogatta ezt a kezdeményezést. Így kezdődött el a Római Katolikus Templom háta mögött lévő játszótér bővítése. A helyszín adott volt, mivel nagy füves területtel rendelkezik a park, illetve a nemrégiben kihelyezett, virággal felfuttatott pergolák látványa növelik a szülők és gyermekeik komfortérzetét.

Martinecz István

Mórahalom Városi Önkormányzat műszaki referense elmondta: Mórahalomnak nagyon jó adottságai vannak az ehhez hasonló fejlesztésekhez, és Nógrádi Zoltán igyekszik kihasználni ezeket a lehetőséget a lakossági igényeket kielégítve.

morahalom_jatszoter_01

A téren található egy hajó formájú homokozó, egy hatszögletű mászóka, egy kötélalagút, egy csúszda, és egy fészek hinta. A játszótérhez szükséges gumiburkolatot a Móraép Közhasznú Nonprofit Kft. biztosította a projekt során. Jelenleg az utolsó simításokat végzik, úgyhogy előreláthatólag június végén már birtokba vehetik a gyerekek az új, kibővített játszóterüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.