Sport

Nyilas Elek: Minél hamarabb élvonalbeli meccseket Szegednek!

Nyilas Elek: Minél hamarabb élvonalbeli meccseket Szegednek!

2014. június 4., szerda
Nyilas Elek: Minél hamarabb élvonalbeli meccseket Szegednek!
nyilas_vitos_szeged2011eu

A szeged futball krónikása, Vitos György Nyilas Elek vezetőedzővel készített interjút az NB II-be egy év után visszatérő Szeged 2011-Grosics Akadémia elmúlt szezonjáról.

Véget ért egy újabb nehéz bajnoki idény a Szeged 2011 történetében. S a tavaly nyári arculcsapással felérő "kisvárdai sokkot" gyorsan el kellett felejteni, hisz

Gálhidi György

távozását követően az újonnan megbízott vezetőedzőnek,

Nyilas Eleknek

mindent elölről kellett kezdenie a csapat felépítésében! S minden jó, ha jó a vége alapon a minap találóan jegyezte meg

Tanács Attila

, a Szeged 2011-GA technikai igazgatója: amit a sors elvett tőlünk az elmúlt nyáron, azt most hiánytalanul visszaadta!

Erről és egyéb érdekességekről beszélgetett Vitos György Nyilas Elekkel az idei évadot kiértékelő záróinterjúban.

- Minden jó, ha jó a vége: Szeged is visszajutott az NB II-be! Mi erről a véleménye?

- Erről csak annyit, hogy sokakkal együtt nagyon örülünk, hiszen rengeteg energiát fektettünk bele a munkába, és ha csak a második helyről is, de feljutottunk a számunkra új egycsoportos NB II legjobb tizenhat csapata közé!! Ez számomra egy markáns bizonyítéka annak, hogy megfelelő háttérrel, határozott elképzeléssel, határtalan fegyelemmel, kemény edzésekkel aránylag rövid időn belül is lehet maradandót alkotni!

- Külön kuriózum, hogy a Soroksárral (s így a fiával is...) szinte végig késhegyre menő harcot folytattak a bajnoki címért, de mikor tudták meg végül is, hogy az arany mellett az ezüstérem is ugyanúgy feljutást ér?

- Az utolsó hónapban már lehetett erről bizonyos hangokat hallani... De igazából nem foglalkoztunk vele, hiszen biztosat senki sem tudott mondani. Készültünk tovább ugyanúgy, mint addig, mert még matematikailag a bajnoki cím is elérhető volt. Miután már nyilvánvalóvá vált, hogy a három NB III-as csoport legjobb második helyezettje lesz a harmadik feljutó, és ebben a tekintetben előnyünk volt a riválisainkkal szemben, próbáltuk azt minimum megtartani.

- Még az előző hónap végén is létezett a "B"-terv (vagyis egy újabb NB III-as idény végigbrusztolása...), ezek után mentálisan hogyan dolgozzák fel a váratlanul, szinte ölükbe pottyant "A"-terv realizálódását?

- Nem hiszem, hogy ez problémát okozna, hiszen az első kérdésben már említettem, hogy egy előre gondosan megtervezett projekt a miénk, amiben szerepelt mindkét lehetőség. Tehát egyáltalán nem ért minket váratlanul az a feladat, hogy a második osztályra kell felkészítenünk a csapatot! Ennek munkálatait már hétfőn el is kezdtük..

- Már a nyáron elindul Szegeden a stadionépítési program, mi arról a véleménye, hogy az azonnali visszajutással a Szeged is a dunaújvárosiak példáját követné az NB II-ben?

- Természetesen közülünk is mindenki azt szeretné, hogy Szegednek újra első osztályú csapata legyen, ezért is dolgozunk szinte szünet nélkül. De azért nem árt a realitás talaján maradni! Az építkezést még csak tavaly nyáron kezdtük el. Szeretnénk lépésről lépésre megfontoltan előre haladni. Ennek első fázisán már sikeresen túl vagyunk. A másodiknál ahhoz, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljünk, több időt kell a munkának szentelni, és minden tekintetben erősödnünk kell. Ezt pedig nem olyan könnyű, de el fogjuk érni!

- A Szeged utoljára az 1999-2000-es idényben játszhatott az NB I-ben, s ennek tudatában hogyan látja a visszajutási esélyeinket, illetve a 2015-ös új stadion avatójának összehangolását ez ügyben? Fenti tények ismeretében mit üzen most a fanatikus szegedi szurkolóknak?

- Nagy öröm lenne mindannyiunk számára egy kettős ünnep, de addig bizony, rengeteg munka vár még ránk. Ám egy dolog már most biztos. Mi a legjobb tudásunkat adjuk ahhoz, profi szemléletünk lévén, hogy Szeged városa minél hamarabb élvonalbeli meccseknek adjon otthont! Ez együtt, sportszerű keretek között könnyebben elérhető!

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.