Közélet

Mosolygós gyermekfesztivál - sokezren játszottak a Partfürdőn + FOTÓ

Mosolygós gyermekfesztivál - sokezren játszottak a Partfürdőn + FOTÓ

2014. június 23., hétfő
Mosolygós gyermekfesztivál - sokezren játszottak a Partfürdőn + FOTÓ
mosolynap_szeged20_gs

Az ország első gyermekfesztiválját Szegeden rendezték meg vasárnap, mintegy ötezren szórakoztak a Partfürdőn, ingyenesen lehetett ugrálóvárazni, lovaskocsizni, quadozni is.

Zentán már ötödik alkalommal rendeznek Mosolytenger néven fesztivált a fiataloknak, ott már tízezres látogatószám a természetes, és idén elsőként Szegedre is ellátogatott a legifjabbak fiesztája. A Mosolypartot hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az IH Rendezvényközpont, amely a június 22-i vasárnapot ajándékozta a gyerekeknek. A programok teljesen ingyenesek voltak, délelőtt 11-től este 18 óráig zsibongott a part. Kezdésnek nem is rossz! Délután kilátogattunk mi is és tényleg mosolyfakasztó volt, a sok száz gyerek, akik az ugrálóvár és a quadpálya, az élő csocsó és a gyerekszínpad közt rohangáltak. A lovaskocsi szinte megállás nélkül körözött a partfürdőn, annyi volt a jelentkező a fuvarra. "Szinte el sem akart jönni a motoroktól, de a lovaskocsin is kétszer fenn volt, most épp focizik" - mondta el érdeklődésünkre Molnár Edit, mikor a gyermeke felől érdeklődtünk. Az állandó programok mellett - mint amilyen a sárkányhajózás, lovaskocsizás, ugrálóvárazás, quadozás, élő csocsózás -, a bűvész és a Grimm-Busz színház előadása is megtöltötte a színpad előtti teret. Öröm volt látni azt is, hogy a kézműves standoknál sem volt nagyon üres szék, persze érthető, ha a kicsik ki akarták próbálni a zsonglőrök felszerelését, vagy épp papírsárkányt szerettek volna készíteni, lufit hajtogatni. "Közel ötezer ember biztos megfordult ma itt, szeretnénk hagyományt teremteni ezzel a rendezvénnyel és jövőre legalább ilyen mosolygós napot szervezni, akár meg is duplázhatjuk a résztvevők számát" - mondta el érdeklődésünkre Kolonics Erika szervező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.