Közélet

Magyar műveket is játszott a Koreai Nemzeti Kórus Szegeden + FOTÓK

Magyar műveket is játszott a Koreai Nemzeti Kórus Szegeden + FOTÓK

2014. június 18., szerda
Magyar műveket is játszott a Koreai Nemzeti Kórus Szegeden + FOTÓK
voices_ofkorea09_gs

Huszonöt éve vette fel hivatalosan a diplomáciai kapcsolatot a Koreai Köztársaság és Magyarország. Az évfordulót komolyzenei koncerttel ünnepelték meg a fogadalmi templomban.

Június 13-án a szegedi dómban ünnepelték meg Magyarország és a Koreai Köztársaság közötti diplomáciai kapcsolatok felvételét. A Koreai Nemzeti Kórus előadásában a fogadalmi templom falai között csendültek fel

Kodály Zoltán, Lehár Ferenc

és

Bárdos Lajos

művei. Az előadáson az Állami Zenekar művészeti igazgatója,

Lee Sang-Hoon

karmester vezényelte le a tradicionális ruházatban fellépő zenekar előadását. A Koreai Nemzeti Kórus, Dél-Korea legnagyobb múltra visszatekintő énekkara 1973-ban alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse és magas szintre emelje a kóruséneklés művészetét a távol-keleti országban. Repertoárjukban a reneszánsztól a kortárs komoly zenéig számos remekmű szerepel, és olyan klasszikus darabokat ismertettek meg a hazai közönséggel, mint

J. S. Bach

Máté és János passiója. A 45 tagot számláló Koreai Nemzeti Kórus kiemelkedő eredményeket ért el a koreai kóruséneklés világszínvonalra emelésében. A koreai klasszikus zene reprezentatív művészeti csoportjaként évente közel 60 szereplést tudhat magáénak. Színpadra léptek már több ázsiai, amerikai és európai nagyvárosban is, megismertetve a külföldi közönséggel a koreai népi dallamokat és a kortárs koreai zeneművészet remekműveit. Továbbá rendszeresen fellép a Szöuli Művészeti Központ színpadán a Koreai Nemzeti Opera társulatával közösen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.