Kultúra

Ma kezdődik a szabadtéri színházi szezon

Ma kezdődik a szabadtéri színházi szezon

2014. június 7., szombat
Ma kezdődik a szabadtéri színházi szezon

Ma indul a szabadtéri színházi szezon: a Budapesti Nyári Fesztivál, a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház, a Kőszegi Várszínház és a Zsámbéki Színházi Bázis közös évadnyitással, előadásokkal, koncertekkel várja a közönséget ezen a napon.

A szabadtéri színházak a nyári évadban összművészeti fesztiválokkal, széles műfaji kínálattal, színvonalas programokkal, prózai és zenés színházi produkciókkal, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, táncelőadásokkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel, konferenciákkal és gyerekműsorokkal várják a nézőket. A Szabadtéri Színházak Szövetsége öt tagjának részvételével az idén először közös évadnyitással hívják fel a figyelmet a szabadtéri színházakra: szombaton mindenki a saját színházában szervez nyitó programot. A Budapesti Nyári Fesztivál keretében szombaton a Piszkos Fred, a kapitány című musicalt láthatja a közönség 20 órakor a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Rejtő Jenő művéből készült előadást Sas Tamás állította színpadra, a címszerepben Bezerédi Zoltánnal. A Gyulai Várszínház csatlakozva az országos szabadtéri színházi évadkezdéshez különleges programot szervez szombaton 17 órakor a tószínpadon, ahol flash mobot szerveznek és ismertetik az évadot. A rendezvényen fellép a Garden Party zenekar és az érdeklődők selfie-t is készíthetnek a tószínpadon, háttérben a várral. A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza programján a nyári évad első előadásaként Fazekas-Rossa-Novák Lúdas Matyi című darabja, a nyíregyházi Mandala Dalszínház produkciója szerepel. Az előadás szombaton délelőtt 10 órakor a Művészetek Háza színháztermében látható. A Kőszegi Várszínház Kóstoló öt évszázad vonós zenéjéből című programjával kezdi a szezont: a Kőszegi Vonósok ingyenes koncertjét 19 órakor a Jurisics várban tartják. A Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázison a szombati közös évadkezdésen Mátyás Irénre, a színház egy éve elhunyt alapító igazgatójára emlékeznek. A megemlékezés 17 órakor kezdődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.