Közélet

LMP: a pénzelosztásnál a felelősen gazdálkodó városok előnyben részesüljenek

LMP: a pénzelosztásnál a felelősen gazdálkodó városok előnyben részesüljenek

2014. június 28., szombat
LMP: a pénzelosztásnál a felelősen gazdálkodó városok előnyben részesüljenek

Az LMP szeretné, ha azok a városok előnyt élveznének a fejlesztési pénzek elosztásánál, amelyek felelősen gazdálkodtak, és nem adósodtak el a korábbi években - jelentette ki a párt országos elnökségének tagja szombati sajtótájékoztatóján Veszprémben.

Gerstmár Ferenc

úgy fogalmazott, a Fidesz önkormányzati munkájának modellje a Patyomkin-falu, ahol kívülről minden szépnek látszik, de a rendezett homlokzat mögött nincsen semmi. A presztízsberuházásokon kívül ugyanis másra alig futotta, ezek pedig elsősorban arra voltak jók, hogy a haveri cégeket, a párt gazdasági hátterét hizlalják. A fővárosi bürokraták pedig nem ismerik a helyben élők gondjait, azt, hogy helyben mire lenne szükség - tette hozzá. A politikus emlékeztetett, egy héttel ezelőtt a Megyei Jogú Városok Szövetségének ülésén

Lázár János

, Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy 2014-20 között 370 milliárd forint jut gazdaságfejlesztésre a megyei jogú városoknak.

Kósa Lajos

pedig azt mondta, nem a város csinosítása a legfontosabb feladat, hanem a foglalkoztatás bővülése, a gazdasági növekedés beindítása. Pont az a párt beszél arról, hogy nem a városok csinosítgatása a legfontosabb feladat, amelynek polgármesterei több ciklus óta arra fordítják a fejlesztési pénzeket, hogy főtereket újítsanak fel, szökőkutakkal csinosítgassák a városok központi területeit - jegyezte meg Gerstmár Ferenc, hozzátéve: szépítgetés helyett a foglalkoztatás növelésére lenne szükség. Egy veszprémi példán keresztül arra mutatott rá, a belváros-rehabilitációs projekt keretében tavaly átadott Kossuth utcai aluljáró városközponttól távolabbi oldalán még mindig várat magára a gazdaság fejlesztése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.