Közélet

Államtitkárt zaklató férfit marasztalt el a bíróság Szegeden

Államtitkárt zaklató férfit marasztalt el a bíróság Szegeden

2014. június 17., kedd
Államtitkárt zaklató férfit marasztalt el a bíróság Szegeden

Két évre próbára bocsátott a Szegedi Törvényszék kedden egy férfit, aki az agrárgazdaságért felelős államtitkárt zaklatta.

A 46 éves volt rendőrt zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság. A terrorcselekménnyel fenyegetés vádja alól bizonyítottság hiányában felmentették a vádlottat, aki a keddi tárgyaláson nem jelent meg. Az ítélet szerint

B. Z.

, akit hátrányosan érintett a szolgálati nyugdíjra vonatkozó kormánypárti törvényjavaslat, többször fölhívta telefonon

Czerván György

államtitkárt, országgyűlési képviselőt és a családját, valamint megjelent a lakásánál is. A Központi Nyomozó Főügyészség által benyújtott vádirat szerint a nyugalmazott rendőr 2011. május 16-án a tápióbicskei postahivatal körzetében fenyegető levelet adott fel Lázár János fideszes országgyűlési képviselőnek, polgármesternek címezve a hódmezővásárhelyi városházára. A levélben a kifogásolt törvényjavaslat miatt egy "szövetség" nevében megfenyegette Lázár Jánost, hogy megcsonkítja, savval leönti a gyermekeit. Az ügyészség szerint a vádlott a törvénymódosítás egyik kezdeményezőjének, Lázár Jánosnak a fenyegetésével azt akarta elérni, hogy az Országgyűlés ne fogadja el a javaslatot. A bíróság szerint azonban az ügyészségnek csak azt sikerült bizonyítania, hogy a levél a vádlott számítógépén és nyomtatójával készült, de azokat a férfi több családtagja és egy másik - azóta elhunyt - nyugalmazott rendőr is használta. Az pedig nem derült ki kétséget kizáróan, hogy a levelet pontosan ki írta és adta postára. A zaklatás vétségét a vádlott előbb elismerte, később azonban azzal védekezett, hogy választópolgárként csupán információt akart kérni országgyűlési képviselőjétől. A vádlott védője fellebbezést jelentett be, az ügyész pedig három nap gondolkodási időt kért, ezért az ítélet nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.