Sport

Labdarúgás: Hadár Attila a makói meccsen búcsúzik

Labdarúgás: Hadár Attila a makói meccsen búcsúzik

2014. június 6., péntek
Labdarúgás: Hadár Attila a makói meccsen búcsúzik
hadarattila_hfc_algyo20_gs

Az Algyő csapatában fejezi be aktív pályafutását az NB I-et, és NB II-őt is megjárt csatár, aki "civilben" tűzoltó és ifiedzőként, technikai vezetőként segíti tovább a klubot.

"Sosem volt komoly sérülésem, nem műtöttek, gyakorlatilag nem kellett kihagynom hónapokat egyik szezonban sem. Többek között azért sem igazolok le alacsonyabb osztályokba, mert nem akarom kockáztatni az egészségemet, 37 évesen már nem úgy működnek az izmok, ízületek, nem szeretnék összeszedni izomszakadást, hiszen akkor a hivatásomból is kiesek hosszabb időre" - nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Hadár Attila. "Az Alsóváros színeiben kezdtem el focizni, de olyan fiatal voltam még, hogy másfél évig csak edzésre jártam, mert nem lehetett igazolásom (1986-ban lett igazolásom 9 évesen)! Az Alsóváros után átigazoltam a szomszéd 1várba1 a Móravárosi Kinizsibe, ott végigjártam a szamárlétrát, és 16 évesen bemutatkoztam a felnőtt csapatban Tóth Lajos bácsi keze alatt. Közben korosztályos megyei válogatottakat is bejártam, és így kerültem a SZEAC érdeklődése középpontjába. Az azóta elhunyt Csernus Bandi bácsi jóvoltából igazoltam 1995 nyarán a SZEAC-ba. Nagyon szép éveket töltöttem el a csapatban, a mai napig megmaradtak a baráti szálak a régi csapattársakkal - Magyar Gyurival, Kulacsik Tomival, Lehota Pistával. Nagyon sokat köszönhetek az akkori edzőmnek Híres Gábornak, akivel még szintén tartom a kapcsolatot. 1997-ben kerültem az akkori NB I-es Stadler FC-hez, és akkor lettem igazán "profi" játékos" - mesélt pályafutásáról Hadár Attila, aki a Videoton FC-nek lőtte az első élvonalbeli gólját, melyet még kettő követett a Gázszer FC és a Tiszakécske ellen. Hadár a Stadler-évek után Csank János invitálására Vácra került. Innen 2000 nyarán igazolt vissza Csongrád megyébe, az akkor NB II-as Makó FC-hez, ahol két orosházi kitérőt leszámítva 2010-ig futballozott. Az NB II-ben két 4. és egy 3. helyet is elért a Maros-parti alakulattal. Egy lágyéksérülésből lábadozva került a Tisza Volánhoz a csatár, majd Takács Zoltán csapatába igazolt Algyőre, amely megnyerte a megye második vonalának bajnokságát, majd a megye I-ben ezüstéremig jutott. "Itt már én voltam az edzője az U19-es csapatnak, közben két gyermekem is született, és tűzoltóként is sok feladatom van. Összegzés képpen elmondhatom, hogy majdnem mindent ennek a gyönyörű sportágnak köszönhetek az életben, de tudni kell abba hagyni az aktív játékot. Most első a család, a munka és ezután jön már csak a foci. Szeretnék hasznos tagja maradni ennek a csodálatos sportnak, és rengeteget tanulni még mint edző" - zárta gondolatait Hadár Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.