Sport

Labdarúgás: fájdalomcsillapítókkal, elkötött térddel 21 gól Germántól az NB III-ban

Labdarúgás: fájdalomcsillapítókkal, elkötött térddel 21 gól Germántól az NB III-ban

2014. június 5., csütörtök
Labdarúgás: fájdalomcsillapítókkal, elkötött térddel 21 gól Germántól az NB III-ban
szeged2011_szekszard15_gs

Gólkirály lett Germán Tamás, a Szeged-Grosics támadója, a cím elérése még értékesebb, ha hozzátesszük, hogy a Honvéd-meccs óta vacakolt a térde - már túl van a műtéten.

Az NB III Közép csoportjában feljutást érő ezüstöt szerző Szeged 2011-Grosics Akadémia támadója,

Germán Tamás

21 gólt jegyzett a bajnokságban, és gólkirályi címet ért el megosztva a soroksári

Lovrencsics Balázzsal

és a rákosmenti

Kocsis Dáviddal.

Kevesen tudják, hogy ez a cím azért is értékes, mert a kiválóan fejelő csatárnak a tavaszi negyedik forduló óta „akadozott” a térde, kiderült, hogy porcleválása van. Azóta már túl van a műtéten, kedden a varratokat is kiszedték, és a tervei szerint jövő héten már az óvatos kocogásba is belekezd.

- Sántikál még, vagy már hajlik a térde?

- Az elmúlt héten csütörtökön műtöttek, azért nem is tudtam játszani az utolsó fordulóban. A bal térdemről vált le a porc, már a negyedik, ötödik forduló óta éreztem, hogy nem stimmel valami, de mivel végig kiélezett volt a csata, nem akartam kés alá feküdni. Mikor eldőlt, hogy az

Rákosmente ellen elért iksz

elég lett a legjobb második pozíció megszerzéséhez, el is mentem megműttetni magam, hogy az alapozásra jó legyek. Azt mondja az orvos, hogy július 8-án már bevethető állapotban leszek, kedden vették ki a varratokat, a héten már kezdem is a gyógytornát, jövő héten pedig már az óvatos kocogást.

- Hogyan bírta porccal a meccseket?

- Lejátszottam a meccset szombaton fájdalomcsillapítóval és térdfixszel. Vasárnap, hétfőn alig tudtam lábra állni, szerdától óvatosan kocogtam már, és fokozatosan szombatig bevethető állapotba kerületem.

- Így azért még értékesebb a gólkirályi cím.

- Engem lepett meg a legjobban, hogy 21 gólt tudtam szerezni, és ezzel a gólkirályi címet is elértem. Ha összegezném a produkciót, akkor azt mondanám, hogy a sikerem köszönhető annak is, hogy az egycsatáros játékban mindig a tűz közelében vagyok. Rúgtam két tizenegyest is, és szögleteknél, beadásoknál nagy hatásfokkal érkeztek hozzám a labdák.

- Mi azt erőssége, és mi az, amin még lehet, kell csiszolni?

- A fejjátékomat kiemelhetjük, és a magasságomhoz képest megvan a technikai képzettségemet is. Attól függetlenül, hogy 20 gól felett lőttem, több olyan meccs volt, ahol kívánnivalót hagyott maga utána a helyzetkihasználásom. Szeretném, ha ez a jövőben nemigen fordulna elő.

- És a csapat teljesítményét hogyan értékeli?

- Az volt a gond, hogy az őszi szezonban egy-két olyan idegenbeli pontvesztés csúszott be, aminek nem lett volna helye. Ez szerintem annak is betudható, hogy sok volt a rutintalan fiatal a csapatban, és mikor vezettünk egy góllal, görcsösek lettünk, és ahelyett, hogy lőttünk volna még egyet, bekaptunk mi egy gólt. Most tavasszal már sokkal jobban működött a dolog, szervezettebbek lettünk, a fiatalok már túl voltak egy féléven, és jött két-három rutinos labdarúgó is hozzánk, akiknél helyén volt a labda.

- Miben kell erősödnie a Szeged-Grosicsnak, hogy biztosan megállja a helyét az NB II-ben?

- Mivel egy osztállyal feljebb kerültünk, minden csapatrészben van tennivalónk. A védelemtől a középpályán, a szélsőjátékon át egészen a befejezésig. Sokkal jobb játékosokkal fogunk találkozni. Ha most azt mondanám, hogy minden poszton elkél az erősítés, akkor a saját csapattársaim ellen beszélnék, de ott legbelül ők is egyetértenek velem, hogyha jön még két-három meghatározó játékos, akkor az előnyünkre válik. Így mindenki meg fog harcolni a helyért, egészséges versenyhelyzet alakulhat ki.

- Mi a program a nyári szünetre?

- A szerdai záróvacsorán megkaptuk az érmeket, utána elbúcsúztunk egy vacsora mellett. Nekem pihenőm nem nagyon lesz, rehabilitálnom kell a térdízületet, folytatódik a meló. A barátnőmmel 3-4 napra elutazunk kettesben valahová, majd júliusban kezdődik a felkészülés, addigra 100 százalékos szeretnék lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.