Sport

Kézilabda: mégsem indul a SEHA Ligában a Pick Szeged

Kézilabda: mégsem indul a SEHA Ligában a Pick Szeged

2014. június 13., péntek
Kézilabda: mégsem indul a SEHA Ligában a Pick Szeged
pick_veszprem_mj011

Juan Carlos Pastor felel a Pick Szeged teljes szakmai munkájáért, Szögi Nándor lesz a Pick Kézilabda Zrt. operációs igazgatója. Eldőlt, hogy a Pick nem nevez a SEHA Ligába, inkább a 2014–2015-ös szezonban a hazai bajnokságban, és jó eséllyel a Bajnokok Ligájában indul a csapat.

A csapat

honlapja szerint

Mezei Richárd

távozása után megszületett a döntés,

Juan Carlos Pastor

felel a szakmai munkáért. Ez azt jelenti, hogy a spanyol szakember a felnőttegyüttes irányítása mellett a teljes utánpótlást is felügyeli.

Szögi Nándor

eddigi klubmenedzser pedig a Pick Kézilabda Zrt. operációs igazgatója lesz. Ami leginkább a szurkolókat foglalkoztatja, az a SEHA Ligában való indulás. Erről is döntött a vezetőség: a csapat nem vesz részt a sorozatban. "Jártunk Belgrádban, majd két hete Zágrábban volt az egyeztetés a Zrt. és a SEHA Liga vezetői között. Ekkor (miután már bejelentettük az indulási szándékunkat) szembesítettek azzal a SEHA Liga szervezői, hogy több százezer euró nevezési díjat kell az új csapatoknak befizetniük. Minket is meglepett, hogy ilyen magas nevezési összeget kérnek, erre korábban nem volt példa, és a megküldött szerződés tervezetük sem tartalmazta. Itt még nem ért véget a szervezők kérése, mert a tévés jogdíjakra is igényt tartottak. Az egyik kikötés volt az előzetes egyeztetéskor, hogy a hazai meccseink 50 százalékát közvetítse valamilyen országos tévéadó. Ebben mi léptünk, és előrehaladott tárgyalásban voltunk a tévécsatornákkal. Az, hogy még ettől az összegtől is elessünk, már nem fér bele a költségvetésünkbe, ez komoly anyagi kihívásokat eredményezett volna, amit nem kívántunk tovább hárítani a szurkolókra! Amennyiben elfogadjuk a SEHA Liga feltételeit, akkor az közel dupla bérlet- és jegyárakat eredményezett volna, ami a részünkről felvállalhatatlan. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy ilyen feltételek mellett nem kívánunk indulni. Mi tettünk egy ajánlatot, hogy mennyit vagyunk hajlandók fizetni (ez sokszorosa volt a korábbi nevezési díjaknak), ezt viszont a SEHA szervezői nem fogadták el. Így marad a magyar bajnokság, és reményeink szerint a Bajnokok Ligája-szereplés. Minden esély megvan arra, hogy az európai topsorozatban induljunk, döntés ebben az ügyben június 20-án lesz2 – nyilatkozta

Szűcs Ernő Péter

, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke. "Többször egyeztettünk a Pick Szeged vezetőségével, így tisztában voltam azzal, hogy milyen feltételeket támaszt a SEHA Liga felénk, így én sem szorgalmaztam az indulást. Főként azért nem, mert minden esélyünk megvan arra, hogy a BL-ben a főtáblán szerepelhetünk. A BL és a SEHA nem fér össze, a sok utazással jár mindkettő, igazán edzések nélkül játszanánk végig az idényt, nem lenne idő a meccsekre való felkészülésre" - árulta el Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője. A hispán szakember eddig is többször feltűnt az utánpótláscsapatok meccsein, edzésein. Most még többet foglalkozik majd a Pick tehetségeivel. A serdülők, az ifik és az NB I/B-ben szereplő felnőttek a következő szezontól hasonló játékrendszerben játszanak majd, mint a felnőttek. A Pick Szeged négy tehetséges kézilabdással (

Gidai

,

Fekete

,

Pásztor

,

Sztojanov

) már profi szerződést kötött, és még további játékosokkal áll közel a megállapodáshoz. "

Hegedüs Márk

jelezte a bajnokság befejezése után, hogy szeretne többet játszani, és erre lehetősége lenne Cegléden. A Pick Szeged kölcsönbe adja a tehetséges beállóst, azzal a kikötéssel, hogy bármikor visszarendelhető lesz a csapatunkhoz" – fejezte be a mondandóját Szűcs Ernő Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.