Közélet

Jövő hét hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit

Jövő hét hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit

2014. június 10., kedd
Jövő hét hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit

Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd. Kérjük, közlekedjenek figyelmesen!

Az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a közös tömegközlekedési sávban észlelt újabb útburkolati meghibásodások javítását kezdi meg a kivitelező, A-Sz-E konzorcium június 16-án, hétfőn. A munkálatok előreláthatóan augusztus elejéig tartanak. A felújítás ideje alatt a tömeg-és autós közlekedés rendje a következőképpen módosul: A közúti forgalmat alapvetően nem érinti a javítás, a jelzőlámpák működni fognak az érintett csomópontokban, sávszűkítésekre azonban számítani kell. A helyi 64-es, 75-ös, 78-as, 78A jelzésű, 79-es és 7F jelzésű autóbuszok ez alatt az idő alatt nem haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút Vásárhelyi Pál utca és a Szent Gellért utca közötti villamos vonal-szakaszon, hanem a gépjárműforgalommal közös sávban közlekedhetnek, és mindkét irányban ideiglenes megállóhelyeken várják az utasokat. A „Tavasz utca”, „Damjanich utca” és a „Vásárhelyi Pál utca” megállók mellett a közúton kijelölt ideiglenes megállókban állnak meg az autóbuszok. Kérjük az utasokat, tájékozódjanak az utazásuk előtt a megállókban kihelyezett táblákról! A burkolat-javítás a villamosok menetrendjét nem érinti, a villamosok a szokásos rend szerint, változatlanul közlekednek. Minden javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat és a lakosság nyugalmát a lehető legkisebb mértékben fogják zavarni a munkálatok. Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával. 2012-ben megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala. További információ: www.ujpalyan.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.