Közélet

Hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit

Hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit

2014. június 13., péntek
Hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárúti tömegközlekedési sáv burkolathibáit
nosztalgia_villamos03_gs

Június 16-tól az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán vágányzónán belüli útburkolati javítások kezdődnek, amely során a tömegközlekedés rendje ideiglenesen megváltozik. A garanciális javítás keretében zajló munkálatok várhatóan augusztus elejéig tartanak majd.

Az 1-es villamosvonal Kossuth Lajos sugárúti szakaszán a közös tömegközlekedési sávban észlelt újabb útburkolati meghibásodások javítását kezdi meg a kivitelező, A-Sz-E konzorcium június 16-án, hétfőn. A munkálatok előreláthatóan augusztus elejéig tartanak.

A felújítás ideje alatt a tömeg-és autós közlekedés rendje a következőképpen módosul:

A közúti forgalmat alapvetően nem érinti a javítás, a jelzőlámpák működni fognak az érintett csomópontokban, sávszűkítésekre azonban számítani kell. A helyi 64-es, 75-ös, 78-as, 78A jelzésű, 79-es és 7F jelzésű autóbuszok ez alatt az idő alatt nem haladhatnak a Kossuth Lajos sugárút Vásárhelyi Pál utca és a Szent Gellért utca közötti villamos vonal-szakaszon, hanem a gépjárműforgalommal közös sávban közlekedhetnek, és mindkét irányban ideiglenes megállóhelyeken várják az utasokat. A „Tavasz utca”, „Damjanich utca” és a „Vásárhelyi Pál utca” megállók mellett a közúton kijelölt ideiglenes megállókban állnak meg az autóbuszok. Kérjük az utasokat, tájékozódjanak az utazásuk előtt a megállókban kihelyezett táblákról! A burkolat-javítás a villamosok menetrendjét nem érinti, a villamosok a szokásos rend szerint, változatlanul közlekednek. Minden javítás a garanciavállalási kötelezettség keretében valósul meg, azaz a városnak nem kerül pénzébe. A Szeged Pólus Kft. kérésének megfelelően a forgalmat és a lakosság nyugalmát a lehető legkisebb mértékben fogják zavarni a munkálatok. Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2015-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végezte 4,9 milliárd forint értékben. A villamos vonal felújításának két eleme 2010-ben készült el: a Boldogasszony sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utcai körforgalommal, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakasz a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmával. 2012-ben megvalósult a villamos vonal belvárosi szakaszának korszerűsítése is az Anna-kút és a Hősök kapuja között, valamint az Indóház tér rekonstrukciója. Ezzel teljes egészében megújult a város legforgalmasabb villamos vonala.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.