Közélet

Fidesz: sporttámogatásra mennek a távszerencsejáték-bevételek

Fidesz: sporttámogatásra mennek a távszerencsejáték-bevételek

2014. június 26., csütörtök
Fidesz: sporttámogatásra mennek a távszerencsejáték-bevételek
labdarugas_mj-003

A távszerencsejátékból keletkező állami bevételeket sporttámogatásra fordítják, ezért kerülnek a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) - közölte Bánki Erik, a Fidesz országgyűlési képviselője az MTI-vel az ellenzék kritikáira reagálva.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának csütörtöki ülésén több ellenzéki politikus is bírálta a szerencsejáték-szabályozással kapcsolatban tervezett módosításokat, például azt, hogy a változtatás kivenné a sportért felelős tárca költségvetéséből a sportszerencsejátékból befolyó pénzt, és a jogszabály csupán annyit rögzítene: azt az MLSZ útján a labdarúgás támogatására kell felhasználni. A távszerencsejátékból keletkező bevételeket sporttámogatásra fordítják, ezért kerülnek az MLSZ-hez, "tekintve, hogy ezen költségek nagy része sportfogadásból származik, így ez logikus" - írta a fideszes

Bánki Erik

az MTI-hez eljuttatott reagálásában. A kormánypárt sportpolitikusa közölte: a szerencsejáték-tevékenység Magyarországon tárgyi áfamentes, így az utána fizetett koncessziós díjat sem terhelheti áfa, soha nem is volt így, sem az MSZP-kormányok idején, sem az elmúlt négy évben. Ez felel meg az Európai Bíróság adóügyekben hozott ítéletének is - tette hozzá. Bánki Erik kijelentette azt is, hogy a koncessziók nyerteseit senki sem teszi törvényileg sérthetetlenné. A koncesszió lényege, hogy kizárólagos tevékenységre vonatkozik, ezt idáig csak a koncessziós szerződés rögzítette - magyarázta közleményében a kormánypárti politikus, hozzáfűzve, hogy az MSZP-kormányok is olyan koncessziós szerződést kötöttek, amelyek kizárólagosságot írtak elő, csupán a törvényi szabályozásuk kerül összhangba az MSZP-kormányok idején is használt gyakorlattal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.