Közélet

Bohács Zsolt: SZMSZ-sértés és kettős mérce

Bohács Zsolt: SZMSZ-sértés és kettős mérce

2014. június 27., péntek
Bohács Zsolt: SZMSZ-sértés és kettős mérce
bohacs_zsolt_gs

Nem a Fidesz-KDNP-n múlt, hogy csak az utolsó pillanatban hosszabbították meg a cégvezetők mandátumát – szögezte le Bohács Zsolt frakcióvezető, aki portálunknak úgy értékelte, a közgyűlés elején történt SZMSZ-sértés jól példázza, milyen volt az elmúlt ciklus.

„Amikor a szocialisták sértik meg az SZMSZ-t - mint jelen esetben is -, akkor

Mózes Ervin

címzetes főjegyző nem emel kifogást, míg ha egy fideszes vagy KDNP-s képviselő az előterjesztéséből egy betűt, netán egy vesszőt kihagy, máris törvényességi észrevételeket kapunk. Ez a kettős mérce jellemezte az egész ciklust” – jegyezte meg

Bohács Zsolt

, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője, utalva arra, hogy kivonult az ülésteremből a Fidesz-KDNP, miután a második szocialista politikus kapott szót napirend előtti felszólalásra. A

testület által meghozott döntések

közül kiemelte a tizenöt önkormányzati cégvezető mandátumának jövő év végéig történő meghosszabbítását, hangsúlyozva, hogy már több alkalommal is volt ilyen tárgyú előterjesztés a testület előtt. „Hiába készült több javaslat, eddig sajnos nem sikerült a többséget biztosítani. Az elmúlt négy évben zömében jóval kevesebb pénzből gazdálkodtak az önkormányzati cégek vezetői, ennek ellenére folyamatosan pozitív eredményeket produkáltak az adott gazdasági társaságok. Eddig is Szeged érdekét tartották szem előtt, és a következő másfél évben is e szerint fognak dolgozni” – szögezte le Bohács. Hozzátette, a pénteki ülésen napirendre sem vett témákkal majd csak az ősszel felálló új testület tud majd foglalkozni, melyben reményei szerint számos jobboldali képviselő foglal majd helyet. „Bízom abban, hogy Szeged város lakói megértik, érdemes kormánypárti polgármestert választaniuk, hiszen az elmúlt négy év arról szólt, hogy a város folyamatosan a kormánnyal szemben dolgozott. Ez meglátszott a Szegedre érkező támogatásokon is, a kötelezőeken kívül sajnos extra támogatási igényt nem tudtunk érvényre juttatni” – magyarázta a frakcióvezető. Elmondta, az ELI lézeres kutatóközpont megvalósul, ezenfelül milliárdok érkeztek például az egyetemhez köthető beruházásokra, de könnyebb lenne a város helyzete, ha kormánypárti, azaz Fidesz-KDNP-s polgármestere lenne Szegednek. Bohács Zsolt a következő időszak legfontosabb feladatának a munkahelyteremtést nevezte, melyhez a most indult, hétéves uniós költségvetési ciklus nyújtotta pályázati lehetőségeket is érdemes kihasználni a politikus szerint, mivel a mögöttünk álló években alig létesültek új munkahelyek a városban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.