Közélet

Az ország nagy részén heves zivatar és sok eső várható

Az ország nagy részén heves zivatar és sok eső várható

2014. június 24., kedd
Az ország nagy részén heves zivatar és sok eső várható

A heves zivatarok miatt öt megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Tizenkét megyében és a fővárosban a várható sok eső miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint a heves zivatarok miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Tolna megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezekben a megyékben a zivatarokat akár 90 kilométer/óránál erősebb szél is kísérheti, illetve nagyobb méretű jég is hullhat. Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Veszprém, Zala és Pest megyére, továbbá Budapestre ugyancsak a heves zivatarok veszélye miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Figyelmeztettek továbbá, hogy Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Pest megyében, valamint a fővárosban 24 óra alatt több mint 20 milliméter eső hullhat. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében a felhőszakadás veszélye miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken egy-egy zápor, zivatar során rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat. Kedden az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 26 Celsius-fok között alakul, az északi, északnyugati tájakon délután hűvösebb lesz. Késő estére 16-22 fokig hűl le a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.