Bulvár

Akár 15 fokos lehűlést is hozhat az érkező hidegfront

Akár 15 fokos lehűlést is hozhat az érkező hidegfront

2014. június 29., vasárnap
Akár 15 fokos lehűlést is hozhat az érkező hidegfront

Akár 15 Celsius-fokos lehűlést is okozhat hétfőre az ország felé közelítő hidegfront - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésük szerint július első napjaiban többfelé várható zápor, zivatar, de fokozatosan ismét melegszik a levegő, vasárnapra már 33 fok is lehet.

Hétfőn délelőtt keleten még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd ott is beborul az ég. Sokfelé valószínű zápor, zivatar, nyugaton tartós, akár jelentősebb mennyiségű eső is eshet. Keleten délután egy-egy hevesebb zivatar is lehet, jégesővel, szélrohammal, felhőszakadással. A Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél gyakran erős lesz, zivatar környezetében viharos széllökésekre is számítani kell. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet a Dunántúlon 17-22, keleten még 26-32 fok között alakul. Kedden, július elsején elsősorban a középső tájakon erősödik meg időnként a szél, majd estére ott is gyengül a légmozgás. Keleten is csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos idő várható, de északkeleten lehet még eső, zápor, akár zivatar. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 22-26 fokig melegszik a levegő. Szerdán több órára kisüt a nap, délután, estefelé északnyugaton, északon lehet több a felhő, és az éjszaka első felében ott már zápor, zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 25-29 fok között alakul. Csütörtökön kezdetben még többfelé lehetnek erős széllökések, valamint eső, záporeső, zivatar. Napközben inkább már csak a keleti megyékben lehet csapadék, amely estére ott is megszűnik. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. Nappal 23-28 fokig melegszik a levegő. Pénteken napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-15, a legmagasabb hőmérséklet 26-30 fok között alakul. Szombaton a Dunántúlon zápor, zivatar várható. Többfelé megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet. Nappal 28-33 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a napsütés mellett több helyen várható zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében megerősödik, akár viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet 13-19 fok között valószínű. Nappal 28-33 fokig melegedhet a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.