Közélet

Adathalász kísérletek az OTP Banknál

Adathalász kísérletek az OTP Banknál

2014. június 10., kedd
Adathalász kísérletek az OTP Banknál

Ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva, magukat OTP Bank ZRT. feladónak álcázva, az adem@pumagpt.com e-mail címről "Jogosulatlan belépés" tárggyal próbálnak meg adatokat kicsalni az OTP ügyfeleitől - közölte a bank az MTI-vel kedden.

A pénzintézet nyomatékosan felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy a levél hamis, és a levélben található hivatkozásra kattintva egy adathalász oldalra jutnak. A közlemény szerint az elkövetők megpróbálják elérni, hogy az ügyfél megadja a kártyaszámát, a kártyára írt nevet, valamint a CVC kódot. Kitérnek arra: ahogy már számos alkalommal hangsúlyozta a hitelintézet, az OTP Bank soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat. Amennyiben a bank tájékoztatása késve érte el bármely ügyfelét és adatait már megadta, kérik, haladéktalanul lépjenek kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon vagy e-mailben. Kiemelik: a hitelintézet a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.