Közélet

A szabad sajtóért demonstráltak civilek Budapesten

A szabad sajtóért demonstráltak civilek Budapesten

2014. június 9., hétfő
A szabad sajtóért demonstráltak civilek Budapesten
A szabad sajtóért demonstráltak civilek Budapesten

A szabad sajtóért demonstráltak civilek Budapesten, a Kossuth téren, majd átvonultak a Magyar Telekom Krisztina körúti székházához.

Ferencz Gábor

, az Átlátszó blog munkatársa a Kettős Mérce blog által szervezett demonstráción, a Kossuth téren azt mondta: a média bekebelezése folyamatosan zajlott, egyre kevesebb a kormánytól független "hang", most pedig sorra kerülnek azok, akikre eddig "nem volt idő", akik eddig nem értettek a szóból. Hozzátette: ezzel nincs vége, addig nem fog a hatalom megnyugodni, amíg nem szerzi meg a teljes kontrollt. Utalva

Gyurcsány Ferenc

2007-es beszédére, amikor azt mondta, lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek, Ferenczi Gábor hangsúlyozta: minden miniszterelnök ugyanezt gondolja. "Lehet oknyomozni, lehet sajtót csinálni, majd megunják és hazamennek. (...) Mi a magyar sajtó vagyunk, tesszük, amit tennünk kell" - mondta. A Kossuth térről a demonstrálók a Lánchídon és az alagúton keresztül a Magyar Telekom Krisztina körúti épülete elé vonultak, a tömeg az alagút egyik végétől a másikig ért, közben többször azt skandálták: "Szabad ország, szabad média", "Nem kell

Orbán

, nem kell

Lázár,

magyar népnek nem kell császár". A Krisztina körúton

Schönberger Ádám

aktivista hangsúlyozta: Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel "érdemes jóban lenni", mert a Magyar Telekommal is elbocsáttatta az Origo hírportál főszerkesztőjét. Elmondása szerint a Telekom akkor nem fog engedni a kormánynak, ha a fogyasztók nyomást gyakorolnak a cégre, ezért arra kérte hallgatóságát, hogy mondják le előfizetéseiket. Ezen kívül a csak "kormánypropagandát" közlő médiumok bojkottját is szorgalmazta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.