Közélet

A médiáról tanultak mórahalmi gyerekek

A médiáról tanultak mórahalmi gyerekek

2014. június 13., péntek
A médiáról tanultak mórahalmi gyerekek
DSC07655

2012 szeptemberében indult útjának az az Európai Uniós támogatású pályázat, amelyen a mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtár sikeresen indult. Ennek során jutott szerephez a Móranet Tv, amelyet nyolcadikos diákok szálltak meg minden csütörtökön.

A „Mesterségek-Kézműhelyek” elnevezésű program során mórahalmi diákok vehettek részt különböző szakkörökön, amelyeket a mórahalmi Tóth Menyhért Városi Könyvtár szervezett meg, de szakemberek vezették le. Négy különböző szakterülettel ismerkedhettek meg a gyerekek: volt előadó művészet, volt kézművesség, volt film és legvégül sajtó. Megtanulták mi az a nyomtatott sajtó, az elektronikus sajtó és az online rádió.

Márton Gábor

a médiaszakkör vezetője egy igazán belevaló csapatot hozott a Móranet Tv-hez. Teljesen véletlenül heten vannak, de egyáltalán nem gonoszok. Sőt! Ilyen érdeklődő brigádot rég nem látott a televízió stábja. Túl vannak egy stúdióbeszélgetésen, több interjúkészítésen, és az utolsó órán pedig már maguktól vágták meg az elkészített anyagaikat. Tanítójuknak,

Molnár H. Boglárkának

a televízió munkatársának már csak ritkán kellett beleszólnia a munkafolyamatba. Elmondható, hogy a diákok megindultak a „médiacsinálás” rögös útján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.