„A kormány ellenzékéből annak partnerévé kell válni” – Gyimesi a munkahelyteremtésről + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyimesi_laszlo01_gs

A fiatalok Szegeden tartásának a kulcsa a munkahelyteremtés, mely területen pártállástól függetlenül együtt kell működnie mindenkinek – mondja Gyimesi László „Mindent bele Szeged!” videósorozatának legújabb részében.

„Jelentkezzen az, aki tud az elmúlt 12 évben olyan munkahelyteremtő beruházást Szegeden, amely az önkormányzat aktív közreműködésével jött létre” – ezzel a felszólítással kezdődik Gyimesi László fideszes tanácsnok videósorozatának harmadik része, melynek középpontjában a munkahelyteremtés áll. A politikus kérdésünkre elmondta, szomorú tendencia, hogy a fiatalok elköltöznek például a fővárosba, mert nincs munkalehetőség Szegeden, és ezt a folyamatos meg kell állítani a város jövőjének érdekében. „Más városokban sorra nyílnak a legkülönfélébb termelőüzemek, de Szegedet elkerülik ezek a beruházások, holott kiválóak az adottságaink, van autópálya, illetve közel van a szerb és a román államhatár. Mindezt arra tudom csak visszavezetni, hogy más települések is arra törekszenek, hogy termelőberuházásokat csábítsanak magukhoz. Elég megnézni Kecskemétet, Szolnokot vagy Debrecent, a kisebbek közül pedig Mórahalomra és Makóra is sorra települtek üzemek az elmúlt években, több száz embernek teremtve munkát” – részletezte a Fidesz szegedi elnöke.

Elgondolkodtató adat, hogy a 160-170 ezres lakosságszámú Szegednek annyi adóbevétele van, mint a 110 ezer lakosú Kecskemétnek és feleannyi, mint Győrnek, ahol 130 ezer ember él. Gyimesi úgy látja, sok lehetőségről lemaradt a város, és a mintegy két tucatnyi termelőüzem bezárását is megsínylette. „Orbán Viktor miniszterelnök is úgy fogalmazott, újra kell iparosítani Magyarországot ahhoz, hogy termelési központtá válhasson hazánk. Szegedre is termelőüzemeket kell csábítani, és pártállástól függetlenül támogatnunk kell azokat az elképzeléseket, amelyek új munkahelyek megteremtéséhez vezetnek” – szögezte le Gyimesi László, aki jó példáról is beszámolt a SZEGEDma.hu-nak, a kormány kezdeményezését követően ugyanis 150 új munkahelyet hoz létre Szegeden a Transcom.

Emlékeztetett, a napfény városának legnagyobb foglalkoztatója a magyar állam, vagy közvetlenül egy regionális állami szervnek, az egyetemnek és az önkormányzatnak dolgoznak a legtöbben. Ezenfelül nincs olyan fajsúlyos üzleti szereplője a megyeszékhelynek, mint például Győrben az Audi, Kecskeméten a Mercedes. A fideszes városatya szerint érdemes lenne „kihasználni” például az SZTE biológiai tudásalapját. „Rá kellene feküdni arra, hogy az itt meglévő szakembergárda helyben tudja pénzre váltani a tudását. Ezenkívül természetesen lehetőséget kellene teremtenünk a kevésbé kvalifikált munkaerőnek is Szegeden” – jegyezte meg. Mindehhez azonban arra van szükség, hogy a kormány ellenzékéből annak partnerévé kell váljon Szeged, Gyimesi László tanácsnok úgy látja, ez a legnagyobb tétje az októberi helyhatósági választásoknak.

https://www.youtube.com/watch?v=lvBtohPCN8A

Ahogy beszámoltunk róla, videósorozatot indított útjára a Fidesz szegedi elnöke, mert úgy látja, érdemes a várost érintő fontos kérdéseket újfajta módon feldolgozni és eljuttatni a szegediekhez. A posztokat Gyimesi László facebookos oldalán, illetve honlapján egyaránt megtekinthetik.

Előző sztori

Omnibusszal utazunk, ska-zenére mulatunk a Tápéi Falunapokon + VIDEÓ

Következő sztori

Életet mentett a makói iskolás + FOTÓK