Vona: Kovács Béla mandátumot szerzett, amivel ő maga rendelkezik

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sem szándéka, sem oka nincs a Jobbiknak arra, hogy változtasson európai parlamenti (EP-) választási listáján; Kovács Béla mandátumot szerzett, amivel ő maga rendelkezik – mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfőn reggel.

A pártelnök kijelentette, hogy a Jobbik listájának harmadik helyén álló Kovács Béla tudja bizonyítani ártatlanságát, a vele szemben felhozott vád egy választási kampányhisztéria volt. A Magyar Nemzet május 15-én írt arról, hogy Polt Péter legfőbb ügyész az Európai Parlament elnökéhez fordult Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztése érdekében. A lap értesülése szerint a jobbikos képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést kémkedés gyanúja miatt. Kovács Béla visszautasította a vádakat.

Vona Gábor vasárnap este az EP-választást követően arról beszélt: a kampányban példátlan, “aljas támadásoknak” voltak kitéve a Fidesz és az MSZP részéről, de az eredmény azt üzeni, hogy a Jobbik “betonerős”, nem lehet megroppantani.

Előző sztori

Egymilliárdos veszteséget könyvelt el 2012-ben a Pick Szeged Zrt.

Következő sztori

A borfesztivál zárónapján randalírozott a szegedi férfi