Sport

Vízilabda: Szivós Márton folytathatja pályafutását

Vízilabda: Szivós Márton folytathatja pályafutását

2014. május 27., kedd
Vízilabda: Szivós Márton folytathatja pályafutását

A kezdődő infarktussal április elején műtött Szivós Márton, a vízilabda-válogatott világbajnok játékosa folytathatja játékos-pályafutását, így ott lehet Benedek Tibor szövetségi kapitány csapatában a júliusi, budapesti Európa-bajnokságon.

A margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában a válogatott edzését követően tartott keddi sajtótájékoztatón

Merkely Béla

professzor, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának vezetője elmondta, hogy az elmúlt hat hétben tesztek sorát végezték el, s a pólós állapotát felmérő eredmények feldolgozása után lehetett meghozni a felelős döntést. "Nagyon megnyugtatók az eredmények, ha Benedek Tibor igényt tart a játékára, ennek egészségi akadálya nincsen" - mondta a professzor. A bővebb Eb-keretbe eleve bekerült játékos az orvosi utasításoknak eleget téve kezdte meg a rehabilitációt, öt hete végez könnyített úszóedzéseket, s most az is kiderült, hogy teljes terhelést kaphat, vagyis megkezdheti a komolyabb felkészülést, így megcélozhatja a szűkebb Eb-csapatba kerülést. A sajtótájékoztatón jelen lévő

Benedek Tibor

úgy fogalmazott, hogy Szivós Márton egészsége rendben, a csapat részéve válik újra, és innentől rajta múlik, hogy bekerüljön és jól is játsszon majd az Eb-csapatban. A szövetségi kapitány hozzátette, az elmúlt öt hét alatt már jó állapotba került Szivós, minimális a lemaradása, amit hamar le fog dolgozni.

Szivós Márton

hangsúlyozta, nagyon örül, hogy megkapta az engedélyt a profi sportra és így a lehetőséget, hogy tagja legyen a szűkebb Eb-csapatnak is, ha jól teljesít. "Jól vagyok, köszönöm, és éhes a sikerre!" - összegzett a pólós. A 32 éves Szivós Márton április 4-e estéjén került a városmajori klinikára, miután szúró mellkasi fájdalmat érzett a Vasas-Szeged bajnoki mérkőzésen. Még időben érkezett a klinikára ahhoz, hogy a kezdődő érelzáródásból ne legyen klasszikus infarktus. A vizsgálat megállapította, hogy a játékos az infarktus kezdeti stádiumában van, ezért április 5-re virradóra azonnali beavatkozással hárították el a szív vérellátását fenyegető veszélyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.