Sport

Vízilabda: meglepetésre a vásárhelyiek fölényesen nyerték a megyei rangadót az OB I/B-ben

Vízilabda: meglepetésre a vásárhelyiek fölényesen nyerték a megyei rangadót az OB I/B-ben

2014. május 15., csütörtök
Vízilabda: meglepetésre a vásárhelyiek fölényesen nyerték a megyei rangadót az OB I/B-ben

A 16. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt szerdán megyénk két csapata a vízilabda OB I/B-s bajnokságban. Az összecsapáson alaposan borult a papírforma, hiszen az esélytelenebbnek tartott vásárhelyiek fölényesen győztek a negyedik helyért versenyben lévő Póló Suli otthonában.

Hétközi mérkőzés lévén mindkét gárdából többen hiányoztak. A találkozón közel négy percet kellett várni az első gólra, amit megúszás után Barna Tamás lőtt korábbi csapata kapujába (4. perc: 0-1). Egy perc múlva Török Krisztián akciógóljával egyenlített ugyan a Póló Suli, de a negyed hátralévő része egyértelműen a vásárhelyieké volt. Vígh Csanád akcióból, majd Barna ötméteresből, végül a játékrész utolsó percében Kapu Tamás akcióból vette be Balogh kapuját. A második negyedben Tóth Dániel akcióból szépített (11. perc: 2-4), majd a negyed közepén Németh Zalán akciógóljával egy gólra feljöttek a hazaiak, amire azonban Hajdú József révén azonnal válaszoltak a vásárhelyiek (13. perc: 3-5). A negyed második fele egyetlen vendég találatot hozott, Barna értékesített egy újabb büntetőt. Szünet után is remekül folytatták a vásárhelyiek, az elején Kristó Viktor, a játékrész közepén pedig Vígh Csanád is akcióból lőtt gólt és egyre inkább elhúzott a HVSC (20. perc: 3-8). A negyed második felében a hazaiak legjobbja, Török Krisztián háromszor is betalált, de közben a másik oldalon Kristó V. és Kapu is eredményes tudott lenni, így a befejező negyedre is jelentős (6-10) maradt a vásárhelyiek előnye. A negyedik negyed első gólját ugyan Török András jegyezte, de ezzel el is lőtték valamennyi töltényüket a hazaiak, hiszen a hátralévő bő öt percet 4-0-ra nyerték a remekül játszó vásárhelyiek és némi meglepetésre hét góllal győzték le esélyesebbnek tartott ellenfelüket.

Vízilabda OB I/B "B" csoport, a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

Szegedi Vízipóló Suli - Hódmezővásárhelyi VSC 7-14

(1-4, 2-2, 3-4, 1-4) Szegedi Sportuszoda. Vezette: László G., Pásztor A.

SZVPS:

Balogh Z. - Török K. 4, Major L., Török A. 1, Németh Z. 1, Tóth D. 1, Éles V. Csere: Bognár B. (kapus), Sikovanyecz, Berkó Z., Kovács M., Mikházi, Bokor D. Edző: Éles Vilmos.

HVSC:

Ujházi - Csuka F. 1, Makra Zs., Hajdú J. 1, Fodor Á., Kristó V. 3, Barna T. 5. Csere: Kapu T. 2, Szabó J., Pölös G., Orosz R., Vígh Cs. 2. Edző: Bertók Gyula.

Gólok emberelőnyből:

1/5, ill. 1/6.

Gólok ötméteresből:

0, ill. 2/2. A bajnokság "B" csoportjában a szegediek vereségük ellenére jó eséllyel pályáznak a negyedik helyezésük megőrzésére, bár ezt jó lenne bebiztosítaniuk a zárófordulóban - a május 17-én szombaton 11 órakor kezdődő - már biztos második nagykanizsaiak elleni hazai sikerrel. A vásárhelyiek helyezése már nem változhat, a hatodik helyen zárják az alapszakaszt akkor is, ha a hétvégén esetleg kikapnak Debrecenben a Civis csapatától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.