Bulvár

Várható még felhőszakadás Csongrád megyében

Várható még felhőszakadás Csongrád megyében

2014. május 27., kedd
Várható még felhőszakadás Csongrád megyében
felhoszakadas_eso_zivatar_01_gs

Borsod, Heves és Nógrád megyében másodfokúra emelte a felhőszakadás miatt keddre kiadott figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat, hét megyében és Budapesten továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Négy déli megyére a heves zivatar miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés a felhőszakadás miatt. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat. Szintén a felhőszakadás miatt Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére valamint a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyében a heves zivatar miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés, mivel kialakulhatnak olyan heves zivatarok is, amelyeket károkozó szél, illetve jég kísérhet. A meteorológiai szolgálat azt írta: a Dunától keletre kedd késő estig többfelé várható zivatar, amelyhez felhőszakadás, viharos szél és jégeső társulhat. Az Északi-középhegységben egyes zivatarok során rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék is lehullhat. Délután az ország délnyugati, déli megyéiben egy-egy heves zivatar során akár 90 kilométer/óránál erősebb szél és nagy méretű jég is lehet - tették hozzá. A hőmérséklet délután 24-28, késő este 14-21 Celsius-fok között alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.