Sport

Újra NB II-es a Szeged 2011

Újra NB II-es a Szeged 2011

2014. május 29., csütörtök
Újra NB II-es a Szeged 2011
szeged2011_szekszard02_gs

Kedden vált hivatalossá, amit már Vági Márton MLSZ-főtitkár is megjósolt a néhány nappal korábbi interjúnkban: a Létavértes bődületes bakija után a három NB III-as csoport legjobb második helyezettje, a Szeged 2011 szerzett jogot az egycsoportos NB II-ben való részvételre! Mindezek kapcsán találóan fogalmazott szerda délutáni beszélgetésünkkor Tanács Attila, a Szeged 2011-GA technikai igazgatója... - írja oldalán Vitos György, a szegedi futball krónikása.

Nem indulhat a Létavértes labdarúgócsapata az NB II 2014–2015-ös kiírásában – határozott hát az MLSZ elnöksége. Az NB III Keleti csoportját megnyerő Létavértes nem igényelt NB II-es licencet a 2014–2015-ös szezonra, majd egyedi elbírálást kért az MLSZ-től. A szövetség a kérelmet elutasította, a következő indoklással: "A sportszervezet elmulasztotta a március 14-i, jogvesztő határidőig benyújtani NB II-es licenckérelmét, majd ezt követően a hatályos licencszabályzat módosítását, és ezzel egy időben egyedi elbírálást kért a szövetség vezetésétől. Az MLSZ elnöksége a hatályos szabályokat betartva a kérést elutasította." A Közép csoportot megnyerő Soroksár és a Nyugati csoportban aranyérmes Csákvár egyaránt rendelkezik NB II-es licenccel. Az MLSZ a Létavértes helyén így nyáron a három harmadosztályú csoport legjobb második helyezettjét kéri fel az NB II-es szereplésre. Jelen állás szerint ebben a külön versenyben a Közép csoportban szereplő Szeged diadalmaskodott, mivel behozhatatlan előnnyel vezet (64 ponttal) a Kazincbarcika (59) és a Budaörs (57) előtt.

Ez ügyben kereste meg Vitos György szerda délután Tanács Attilát, a Szeged 2011-GA technikai igazgatóját.

- Gratulálok a Szeged NB II-be történő visszajutásához! (Mire ő kapásból, de megfontoltan válaszolt...)

- Köszönjük szépen, számunkra is rendkívül örömteli, hogy az MLSZ versenybizottsága szigorúan tartotta magát a szabályzati előírásokhoz.

- Az újabb NB II-es szereplés természetesen újabb problémákat generál.

- Így igaz. Sajnos, Szegeden jelenleg nincs alkalmas pálya NB II-es mérkőzés megrendezésére. Ezáltal a Dorozsmai úti vadonatúj stadionunk 2015-ös átadásáig Gyulán, a minden igényt kielégítő Grosics Akadémián fogjuk lejátszani az egycsoportos NB II hazai mérkőzéseit. A nyáron kell megoldanunk a gyulai létesítményben az MLSZ által szigorúan szabályozott követelményrendszer szerint a szükséges változtatásokat.

- Melyek ezek?

- A centerpálya mérete jelenleg 100x62 méteres, ezt kell megnövelnünk 106x64 méterre. Meg kell oldanunk a vendégszurkolók külön beengedését, mobil wc-ket is be kell majd szereznünk, és egyéb kisebb finomításokat is el kell majd végeznünk.

- Összességében mi a véleménye a Soroksár-Szeged párharc ilyetén végkimeneteléről?

- A végén már sokan lemondtak a Szeged idei feljutásáról, s bizony volt olyan időszak, amikor már mi is a jövő évi feljutást terveztük az új stadionavatóval együtt. Ám ezek után nyugodtan elmondhatom: amit a sors elvett tőlünk tavaly nyáron a kisvárdai osztályozóval, azt most hiánytalanul visszaadta nekünk - zárta nyilatkozatát találóan Tanács Attila.

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.